Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Φθιώτιδος Συμεών: Η Παναγία είναι το οξυγόνο του λαού (ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα υποδέχτηκε η Μαλεσίνα Φθιώτιδος σήμερα, 15 Οκτωβρίου 2025, πιστό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Παντανάσσης εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, το οποίο κόμισε στην κωμόπολη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέργοντας Εφραίμ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ανέφερε, μεταξύ άλλων στην προσφώνησή του μετά το πέρας της Δοξολογίας, ότι η Παναγία, η οποία είναι το οξυγόνο του κόσμου, έρχεται στην ασφυξία των καιρών για να δώσει παρηγοριά, ελπίδα και ζωή στον λαό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η περιοχή της Μαλεσίνας, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ενορία έχασε αρκετά από τα μέλη της, όσο και πιο πρόσφατα με απώλεια θέσεων εργασίας, με το κλείσιμο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην δημογραφική συρρίκνωση της επαρχίας αλλά και στο σύνθημα της χρονιάς «Δεν έχω οξυγόνο», τονίζοντας ότι η Παναγία είναι το οξυγόνο του ανθρώπου.

Προς το τέλος του λόγου του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, και τον καίριο, όπως τον χαρακτήρισε, λόγο του μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Συμπλήρωσε ακόμη ότι μετά από αυτό τον λόγο, ο «στοργικός πατέρας της Ελλάδας», κατέβηκε μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και «παρηγόρησε έναν πατέρα που ήθελε ανάσα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία: Δημήτρης Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.