Με μοναστηριακή ευλάβεια και λειτουργική κατάνυξη η Ιερά Μονή Μυρσινιδίου Βροντάδου Χίου τίμησε την προστάτιδα και έφορό της Παναγία την Μυρτιδιώτισσα, με την προσέλευση χιλιάδων προσκυνητών τόσο κατά τον Μέγα Εσπερινό, όσο και την Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας ιερουργούντων πολλών Ιερέων.
Αποκορύφωμα της εορτής η Αρχιερατική Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου και συμμετεχόντων των αδελφών της Μονής Αρχιμανδριτών πατέρων Βικεντίου, Παντελεήμονος και Πλάτωνος και του Αρχιδιακόνου π. Αποστόλου και προεξάρχοντος του αναλογίου του Πρωτοψάλτου κ. Βασιλείου Χαμέτη. Κηρύσσων τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην Παναγία ως στολισμό του αγγελικού πολιτεύματος της Εκκλησίας, στους λόγους της υπακοής της και της δοξολογίας της προς τον Θεό, αλλά κυρίως στην εύλαλη σιωπή της.
 Στο πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Παναγιώτη Λάλα, έγγαμο και πατέρα δύο παιδιών, Πτυχιούχο Ιστορίας της Φιλοσοφικής Αθηνών και Μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον οποίο έδωσε και το όνομα ΑΓΑΠΗΤΟΣ.
Ευλογημένες στιγμές που μεταφέρουν την ψυχή και τον νού από τα εγκόσμια στην αλήθεια και την αγάπη της Βασιλείας του Θεού.




H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
                                                                                    Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.                                                                                          
 
						