ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σπάρτη: Οι νέες συμβάσεις έργων που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας

Τρεις νέες προγραμματικές συμβάσεις για έργα στο Δήμο Σπάρτης υπέγραψαν  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, την  Πέμπτη 8/12/2022 στο Διοικητήριο Λακωνίας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Νίκωνα Τζινιέρη , του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Μεταφορών κ.Θεόδωρου Βερούτη, της αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Υπηρεσιών Δόμησης, Τουριστικής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πολιτικής Προστασίας κ. Ζαχαράκη Αναστασοπούλου Γεωργίας και του αντιδημάρχου Καθαριότητας , Επιχειρηματικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου κ. Κανακάκου Χρήστου.

Η πρώτη προγραμματική  σύμβαση  μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σπάρτης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξη αφορά τη συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Σπάρτης, προϋπολογισμού 630.000 ευρώ. Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου Σπάρτης, ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο  ασφάλειας κι εξυπηρέτησης των χρηστών του δικτύου.

Η δεύτερη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης  αφορά  τη συντήρηση του οδικού δικτύου Άρνας – Αγίου Νικολάου – Καστάνιας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου, ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο  εξυπηρέτησης των χρηστών που το χρησιμοποιούν τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για λόγους αναψυχής.

Η τρίτη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης αφορά τον ηλεκτροφωτισμό των γηπέδων του Δήμου Σπάρτης, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ. Συγκεκριμένα , πρόκειται για την 1η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί στις 31/3/2022 και αφορά σε προμήθεια κι εγκατάσταση ιστών φωτισμού, προβολέων, εγκατάσταση γείωσης και τοποθέτηση κεντρικού πίνακα στο γήπεδο των Αμυκλών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης, «αρχίζουμε σήμερα μια νέα περίοδο στενής συνεργασίας με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη για μια σειρά σημαντικών έργων και δράσεων, για το καλό του Δήμου και των Δημοτών μας!»

hlektragr

Recent Posts

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

3 ώρες ago

Αττική Οδός: Τροχαίο ατύχημα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο – Καθυστερήσεις έως την έξοδο για Λαμία

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Δημοκρατίας στο ρεύμα προς…

4 ώρες ago

Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός στην Κοζάνη που ήπιε φυτοφάρμακο

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, προκειμένου να μεταφερθεί φάρμακο-αντίδοτο στην…

4 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

4 ώρες ago

Πασχαλινή Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου την Κυριακή 28 Απριλίου

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει…

5 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Πάσχα 2024- Καλαμάτα»

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με πολλές συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου…

5 ώρες ago