ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα που είχε πέσει από κρουαζιερόπλοιο

Το σώμα μιας γυναίκας που αγνοούνταν μετά την πτώση της από κρουαζιερόπλοιο βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας.

Η ανακάλυψη του σώματος της γυναίκας επιβεβαιώθηκε από την Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), που ανέφερε πως η σορός βρέθηκε γύρω στις 7:00 π.μ. (τοπική ώρα), 45 χιλιόμετρα ανοιχτά του ακρωτηρίου Jaffa.

Η ανώνυμη 23χρονη γυναίκα ταξίδευε με το κρουαζιερόπλοιο P&O Pacific Explorer πριν από τον θάνατό της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του πληρώματος του πλοίου ανακάλυψαν ότι η επιβάτης αγνοούνταν περίπου στις 23:30 της Τρίτης και ειδοποίησαν τις αρχές λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Το κρουαζιερόπλοιο ακινητοποιήθηκε 70 χιλιόμετρα από την ακτή του ακρωτηρίου Jaffa και παρέμεινε εκεί ενώ άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας.

Ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η ομάδα έρευνας ανακάλυψε το σώμα της γυναίκας: «Η AMSA ανέπτυξε ένα Challenger με έδρα τη Μελβούρνη και δύο ελικόπτερα διάσωσης για να διεξάγουν την έρευνα μαζί με το κρουαζιερόπλοιο Pacific Explorer όλη τη νύχτα.

«Το σώμα μιας γυναίκας βρέθηκε με ελικόπτερο διάσωσης σήμερα το πρωί περίπου στις 7 και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Mt Gambier για αναγνώριση. Η AMSA εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εταιρεία P&O Carnival Cruises εξέδωσε επίσης μια δήλωση, μοιράζοντας ότι θα παρέχει «φροντίδα και βοήθεια» στην οικογένεια της γυναίκας.

«Αυτή η τραγική ανακάλυψη έρχεται μετά από μια ολονύκτια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», είπε ένας εκπρόσωπος σε δήλωση.

«Συνεχίζουμε να παρέχουμε φροντίδα και βοήθεια στο μέλος της οικογένειας με το οποίο ταξίδευε αυτή η επιβάτης και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους τους. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό έχει επίσης επηρεάσει βαθιά τους υπόλοιπους επιβάτες και το πλήρωμά μας. Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους που μας υποστήριξαν σε αυτήν την οδυνηρή και δύσκολη επιχείρηση αναζήτησης», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους και να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια απαιτείται», προσέθεσε.

Σε προηγούμενη δήλωση, η Carnival Cruises είπε ότι η οικογένεια της γυναίκας «φροντίζεται από την ομάδα μας στο πλοίο, ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να βρεθεί ο επισκέπτης».

Το Pacific Explorer ξεκίνησε το ταξίδι του φεύγοντας από τη Μελβούρνη την Τρίτη για ένα τετραήμερο ταξίδι. Η αστυνομία της Βικτώρια θα ηγηθεί της έρευνας για τον θάνατο της γυναίκας.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago