ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Οι αρχικές τοποθετήσεις Λυκουρέντζου και Νίκα στη σύσκεψη για τις ζημιές των αγροτών

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ υπό τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Λυκουρέντζο άρχισε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου επισκέψεις σε περιοχές της Πελοποννήσου προκειμένου να διαπιστώσει ζημιές και προβλήματα για τους αγρότες από καιρικά και άλλα φαινόμενα και το μεσημέρι επισκέφτηκε την έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, των χωρικών αντιπεριφερειαρχών Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας, του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα καθώς και με προϊσταμένους των διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας.

Παρουσία των Μέσων ενημέρωσης έκαναν την πρώτη τοποθέτησή τους στη σύσκεψη ο Λυκουρέντζος και ο Νίκας και στη συνέχεια τα τηλεοτπικά συνεργεία αποχώρησαν από την αίθουσα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ «για τη συνεχή στήριξη που προσφέρει στον αγροτικό κόσμο» και τόνισε: «Είναι δυστύχημα να έχουμε συνεχώς καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες και ν’ αντιμετωπίζουμε κι εμείς σε τοπικό επίπεδο πολλά προβλήματα. Όπως στα κρασιά, στα σύκα, στα καρπούζια, στα σταφύλια και αλλού. Ο ΕΛΓΑ κάνει ό,τι μπορεί να υπάρξει οικονομική βοήθεια κι ελπίζουμε να πάρουν οι πληγέντες αυτά που δικαιούνται πριν από ατ Χριστούγεννα».

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Νίκα «για τη θερμή υποδοχή από τη Μεσσηνία, τον πρώτο σταθμό των επισκέψεών μας», μίλησε για πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια στα 3 χρόνια, που βρίσκεται σε αυτή τη θέση και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κλιματική κρίση έχει φέρει μία μελαγχολία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή και πρέπει να δράσουμε με περισσότερη ταχύτητα για να μην πληγεί κι άλλο η ανθρωπότητα. Οι δήμοι της Πελοποννήσου έχουν χτυπηθεί και από χαλάζι και από καταρρακτώδεις βροχές. Με αυτές τις επισκέψεις γίνεται μία επισκόπηση στο εκτιμητικό έργο των ζημιών και μετά θα θέσουμε το χρονοδιάγραμμα για να έχουμε πλήρη καταγραφή των αποτελεσμάτων και να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις. Είναι δύσκολο εγχείρημα να προλάβουμε την αλλαγή του χρόνου, όμως με συστράτευση όλων των δυνάμεων είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε».

Η σύσκεψη συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών και να συμπληρώσουμε ότι στις 5 το απόγευμα ο πρόεδρος και το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα βρεθούν στην Κόρινθο, όπου έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

14 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

23 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago