ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Δήμος Κορινθίων: Επτά «Πάρκα Τσέπης» μεγαλώνουν το πράσινο στην πόλη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου οργανώθηκε την Τρίτη 29/11 συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο τα Πάρκα τσέπης, τα οποία θα δημιουργήσει ο δήμος. Μίλησαν ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Παπαϊωάννου και ο Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Δημόπρακτος», που εκτελεί το έργο.

Τα 7 νέα μικρά πάρα έρχονται να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Κορίνθου και ν’ αυξήσουν το πράσινο στην πόλη, που ακόμα δεν βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα. Ο Δήμος Κορινθίων κατέθεσε την πρόταση του στις δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος επιτυγχάνοντας την χρηματοδότηση του έργου από το Πράσινο Ταμείο σε ποσοστό 80%.

«Κάθε μας δέσμευση γίνεται πράξη! Τα 7 νέα πάρκα που μελετήσαμε ,σχεδιάσαμε και εντάξαμε στο πράσινο ταμείο αποτελούν μικρές οάσεις στην πόλη της Κορίνθου, μια πόλη περισσότερο πράσινη που κάτοικοι και επισκέπτες θα την απολαμβάνουν περνώντας ευχάριστα τις ώρες τους. Αυτός είναι ο στόχος μας, γι αυτό εργαζόμαστε όλοι» ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων για την ανακοίνωση της ένταξης και χρηματοδότησης του έργου.

Τα Pocket Parks δημιουργούνται σε επιλεγμένους κοινόχρηστους χώρους και περιλαμβάνουν:

  • Φυτεύσεις καλλωπιστικών δένδρων και θάμνων
  • Αστικό Εξοπλισμό:
  • Παγκάκια
  • Συστοιχίες κάδων απορριμμάτων & ανακυκλώσιμων υλικών
  • Φωτιστικά τεχνολογίας LED
  • Χαμηλά φωτιστικά δαπέδου
  • Επίστρωση εδάφους με βιοκλιματικά υλικά
  • Σταθμούς παρακολούθησης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα
  • «Έξυπνα» κιόσκια ΑμεΑ

«Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο που μου εμπιστεύθηκε το project, ευχαριστώ τον Δημόπρακτο μέσω του οποίου υλοποιούμε το έργο και όλα τα στελέχη του τμήματος που εργάστηκαν προκειμένου να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυψαν. Κατορθώσαμε να εντάξουμε το έργο και να χρηματοδοτηθούμε σε ποσοστό 80%. Τα μικρά πάρκα αλλάζουν την εικόνα της πόλης, αναβαθμίζουν τους μικρούς κοινόχρηστους χώρους και προσεφέρουν στους πολίτες σημεία όπου μπορούν να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Παπαιωάννου.

Τα επιλεγμένα σημεία δημιουργίας των Πάρκων Τσέπης είναι:

  1. Πάρκο επί της οδού Λ. Αθηνών (έναντι Νοσοκομείου Κορίνθου)
  2. Πάρκο επί των οδών Κροκιδά και Σίνα
  3. Πάρκο επί των οδών Κ. Παλαμά και Πατρών
  4. Πάρκο οδού Πελλήνης
  5. Πάρκο επί των οδών Λ. Αθηνών και Σμύρνης στον Συνοικισμό
  6. Πάρκο οδού Σοφοκλέους στα Αγγιανιώτικα
  7. Πάρκο επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως (1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου)

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 247.684 ευρώ, η χρηματοδότηση είναι 198.147 ευρώ και η ίδια συμμετοχή του δήμου Κορινθίων 49.537 ευρώ . Το έργο εκτελεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ».

«Πρόκειται για μια ακόμα παρέμβαση που στοχεύει στο να κάνουμε την πόλη μας περισσότερο «πράσινη». Τα 7 μικρά πάρκα αναμένουμε να είναι έτοιμα την Άνοιξη του 2023. Στις ενέργειες που προχωρούμε άμεσα είναι η ένταξη τους στον προυπολογισμό του δήμου και αμέσως μετά η δημοπράτηση. Το project των Πάρκων Τσέπης επιδιώκουμε να λειτουργήσει για το δήμο Κορινθίων πιλοτικά ώστε να παρέμβουμε έπειτα και σε άλλα σημεία του δήμου μας», είπε στην δική του τοποθέτηση ο Διευθύνων Σύμβουλος του Δημόπρακτου και Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος.

Πρέπει να σημειωθεί πως η κατασκευή των πάρκων ακολουθεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αναβαθμίζοντας το περιβάλλον και εξυπηρετώντας συγκεκριμένες χρήσεις (ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση, παιχνίδι για τα παιδιά, αθλητισμός, μικρά πολιτιστικά δρώμενα). Εξαιτίας του μικρού τους μεγέθους, τα 7 Πάρκα Τσέπης θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο, ως ένας μηχανισμός βελτίωσης του μικροκλίματος της γειτονιάς.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

9 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

18 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

19 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

19 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

21 ώρες ago