ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία και καταλήψεις: Από τις μάσκες μέχρι τα Rafale τα αιτήματα των μαθητών

Φουντώνουν οι μαθητικές κινητοποιήσεις, με τις καταλήψεις να συνεχίζονται σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ σήμερα οργανώνεται συλλαλητήριο μαθητών στα Προπύλαια. Οι μαθητές διαμαρτύρονται μεταξύ πολλών άλλων  για το υποχρεωτικό μέτρο της μάσκας, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα.

Στους λόγους των καταλήψεων υπάρχουν πάρα πολλοί και αυτό που ε΄χει κάνει εντύπωση είναι ότι οι μαθητές διαμαρτύρονται για την προμήθεια Rafale ή η υποχρεωτική στράτευση στα 18. Συγκεκριμένα στο κείμενο πρόσκληση για το σημερινό συλλαλητήριο αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χθες πορεία στο κέντρο της πόλης, με τους μαθητές να ζητούν αύξηση δαπανών.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη έκανε λόγο για περίπου 200 σχολεία σε όλη την Ελλάδα που τελούν υπό κατάληψη, σημείωσε όμως ότι πρόκειται για ένα κίνημα το οποίο φαίνεται να φθίνει. «Πιστεύω ότι η θέση των παιδιών είναι μέσα στην τάξη και οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται μέσα με ανοιχτά τα σχολεία», ανέφερε σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο (ΘΕΜΑ). Σχετικά με τις αντιδράσεις αλλά και τις ανησυχίες που εκφράζονται από τους μαθητές, η υφυπουργός ανέφερε ότι έχει δοθεί κατεύθυνση προς τους διευθυντές σχολείων και εκπαίδευσης να εξηγήσουν στα παιδιά τους λόγους που έχουν εφαρμοστεί τα συγκεκριμένα μέτρα.

Ερωτώμενος σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση. «Θα δούμε τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε πέραν της πειθούς και πέραν της συνεχούς έκκλησης να μην προβαίνουμε σε τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται στις καταλήψεις».

Μάλιστα σχολίασε ότι ενώ στην αρχή φοβούνταν όλοι μην κλείσουν τα σχολεία λόγω κορονοϊού, τελικά καταγράφονται 6 με 7 φορές περισσότερα κλειστά σχολεία λόγω καταλήψεων. «Δεν είναι δυνατόν αυτό να συνεχιστεί. Χρειάζεται να συνετιστούν όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της στο facebook τάχθηκε υπέρ των καταλήψεων και κάλεσε τους μαθητές σε κινητοποιήσεις «για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας», όπως υποστηρίζουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Διώρυγα Κορίνθου: Άνοιξε και πάλι το κανάλι για τη ναυσιπλοΐα

Όπως γνωστοποίησε η Ανώνυμος Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου από σήμερα, 1η Μάϊου 2024,  το…

10 λεπτά ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πρωτομαγιά

Του Προφήτου Ιερεμία, του Αγίου Πανάρετου, της Οσίας Ισιδώρας, της Αγίας Ταμάρας και του Αγίου…

15 λεπτά ago

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Αρκαδία

 Συνελήφθησαν στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, -2-17χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων…

17 λεπτά ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -8- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

17 ώρες ago

Κρήτη: Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Καστέλλι

Ένας άνδρας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς που δέχτηκε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, στο χωριό Τσιφούτ…

17 ώρες ago

Εργασίες καθαριότητας από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει του Πάσχα

Με στόχο έναν καθαρότερο Δήμο, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και των ημερών του Πάσχα, με…

18 ώρες ago