Ο Δημήτρης Μάρδας εξημέρωσε αλεπού και την έχει κατοικίδιο στο σπίτι του!

Ο Καθηγητής και πρώην Υπουργός, Δημήτρης Μάρδας, μας ξάφνιασε όταν αντικρίσαμε το… κατοικίδιό του! Μια αλεπού! Μέρα με την ημέρα την εξημερώνει και πλέον έχει γίνει η καλύτερη του φίλη!

“Τι γυρεύει η αλεπού στο … Μάρδα;”

Στην αρχή ήταν η βραδινή του επισκέπτρια στο λαχανόκηπό του. Έμπαινε κρυφά τη νύχτα, έκλεβε φαγητό και έφευγε. Με την καλοσύνη της ψυχής του όμως κατάφερε να εξημερώσει το άγριο πλάσμα! Τώρα είναι η φίλη του που μπαίνει ακόμη και μέσα στο σπίτι του!

Μοιράζονται τα μυστικά τους, μαθαίνει ο ένας από τον άλλον, και … μας θυμίζουν τα λόγια από τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια».

Ο ίδιος λέει:

Η ομορφιά της άγριας φύσης κοντά μας… με εξυπνάδα αξεπέραστη!!! Μαθαίνουμε παρακολουθώντας προσεκτικά πώς σκέπτεται ο πονηρός αλλά ευφυής… Ένα αξιαγάπητο πλάσμα της φύσης… η αλεπού των παιδικών μας παραμυθιών…

H αλεπού των παιδικών μας παραμυθιών… όπως την αποκαλεί «Ακούει τζαζ…, κλέβει φαγητό και φυσικά έρχεται πάντα στην ώρα της. Μας εγκαταλείπει όμως όταν μυρίσει χλωρίνη γιατί αντιπαθεί τη μυρωδιά που ακολουθεί το περπάτημα της κι έτσι φεύγει έξω από το σπίτι. Γλυκύτατη όμως.. και λαίμαργη, το κάτι άλλο!»

Πάντα όμως ξανάρχεται, επιστρέφει. Γιατί οι δυο τους πλέον έχουν αναπτύξει δεσμούς, εμπιστοσύνη. Το ημέρωμα είναι ο μυστικός κωδικός που ανοίγει την πόρτα για να επικοινωνήσουν δυο πλάσματα όσο διαφορετικά και αν είναι. Αλλά θέλει υπομονή και αγάπη στην καρδιά. Αυτό έκανε κι εκείνος με την αλεπού του, όπως μας λέει: «Σιωπή… και προσήλωση».

Εδώ “εξημέρωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους” ο Μάρδας, με την αλεπού δεν θα τα καταφέρει;!!!

Οι άνθρωποι δεν έχουν πια το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθούν με την ουσία, με τα συναισθήματα, με τον εσωτερικό τους κόσμο, με την ίδια τη φύση, τη δημιουργία. Τρέχουν συνεχώς βιαστικοί. Τρέχουν και δεν παρατηρούν. Τρέχουν, χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς κυνηγούν. Κι έτσι η ψυχή τους γίνεται πέτρα και η καρδιά τους παγώνει.

Το ημέρωμα είναι ιεροτελεστία.

Δείτε το βίντεο από την αυλή του κ. Μάρδα με την αλεπού του: 

Ο Δημήτρης Μάρδας έχει αποδείξει ότι ξέρει να δημιουργεί φιλικούς δεσμούς με τους άλλους.

Για τους άλλους είναι μια πονηρή, ύπουλη και κλέφτρα αλεπού για τον Δημήτρη Μάρδα πλέον είναι η αλεπού του. Γιατί αφιέρωσε χρόνο και αγάπη, αντιλήφθηκε τη γεμάτη σοφία ύπαρξή της, που παρατηρεί την ανθρώπινη κοινωνία και μέρα με την ημέρα ενισχύεται η εμπιστοσύνη της στον κ. καθηγητή.

Η αλεπού του Δημήτρη Μάρδα

Ο Δημήτρης Μάρδας είναι Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και έχει διατελέσει Αν. Υπουργός Οικονομικών, Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: bestnews.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

 

hlektragr

Recent Posts

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

9 ώρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

9 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

9 ώρες ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

9 ώρες ago

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας…

9 ώρες ago

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»

Η διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διοργάνωσε την 17.5.2024 στη Σπάρτη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα,…

10 ώρες ago