Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός: Δημιουργικό σοκ από τον Μητσοτάκη ή…

Η αποχώρηση του Νίκου Χαρδαλιά από το υπουργικό σχήμα (καθώς όπως είναι γνωστό θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής) έχει πυροδοτήσει σενάρια ενός «μίνι» ανασχηματισμού.

Οι προβληματισμοί είναι αλήθεια ότι υπάρχουν, όπως και οι εισηγήσεις στο γραφείο του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαπιστώσει και ο ίδιος τις… αρρυθμίες στο κυβερνητικό σχήμα και είναι αρκετά προβληματισμένος για τα όσα συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι.

Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνουν μετρήσεις με αφορμή τις περιφερειακές εκλογές. Δεν αποκλείεται να έχουμε και τις πρώτες που θα αφορούν το κυβερνητικό σχήμα και την απόδοσή του. Το Μαξίμου πιστεύω ότι θα τις περιμένει για να δει πού… πάει το πράγμα και πόση ζημιά έχει γίνει από τις πυρκαγιές και τη δολοφονία του άτυχου Μιχάλη.

Ο Κ. Μητσοτάκης έτσι και αλλιώς έχει στο μυαλό του τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο κόμμα, καθώς ο γραμματέας του κόμματος και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναμένεται να αναβαθμιστεί κυβερνητικά με την ταυτόχρονη αποχώρησή του από τη θέση του γραμματέα. Στις σκέψεις που υπάρχουν είναι να γίνει και το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα αποτελέσει επί της ουσίας το σημείο επανεκκίνησης για το κόμμα και την κυβέρνηση.

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι όποιες αποφάσεις πάρει ο πρωθυπουργός να πάνε μετά τον Οκτώβριο καθώς μπροστά υπάρχουν σημαντικές ημερομηνίες στην ατζέντα του Μητσοτάκη
τόσο στο εσωτερικό όσο και σε θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική. Εχει μπροστά του τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το ταξίδι στον ΟΗΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου, με την αναμενόμενη συνάντησή του με τον Ερντογάν, αλλά και σειρά από νομοσχέδια τα οποία θα πρέπει να τρέξουν.

Αρα το πιθανότερο σενάριο των διορθωτικών κινήσεων στον κυβερνητικό μηχανισμό πηγαίνει πιο πίσω, αν και η θεωρία του «δημιουργικού σοκ» δεν… χαλάει τον Μητσοτάκη. Σημαντικό ρόλο θα παίξει βέβαια το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, που θα είναι η πρώτη επί της ουσίας κάλπη μετά τις διπλές εθνικές εκλογές.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : U15 European Championship 11-18 Μαΐου 2024

Από τις 15 έως τις 18 Μαΐου 2024 στο 𝐔𝟏𝟓 𝐄𝐔𝐑𝐎𝐏𝐄𝐀𝐍 𝐂𝐇𝐀𝐌𝐏𝐈𝐎𝐍𝐒𝐇𝐈𝐏 𝟐𝟎𝟐𝟒 (GR/FS/WW) πάνω…

18 λεπτά ago

Κορινθία: Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο της αποχέτευσης των ακαθάρτων του ανατολικού μετώπου

  Τρεις διαδοχικές συμβάσεις για την έναρξη του μεγάλου έργου της αποχέτευσης των ακαθάρτων του ανατολικού…

1 ώρα ago

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγουν οι παλιές – Πόσο κοστίζουν οι καινούριες

Υποχρεωμένοι να βγάλουμε νέες ταυτότητες είμαστε όλοι οι Έλληνες, με την διαδικασία να έχει ήδη…

2 ώρες ago

Κηφισιά: Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν παιδί στο σχολικό επί ώρες

Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν παιδί στο σχολικό λεωφορείο επί ώρες, τη…

2 ώρες ago

Έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης και αφρικανική σκόνη από την Πέμπτη- Πού θα δούμε 30άρια

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη (16/5), η οποία θα συνοδευτεί και από…

2 ώρες ago

Οικογενειακό θρίλερ στο Ίλιον

Αναζητούνται τα τέσσερα παιδιά που άρπαξε η ίδια τους η μητέρα από χώρο παιδικής προστασίας…

2 ώρες ago