ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Στον εισαγγελέα οι 94 συλληφθέντες – Μπλόκο στα σύνορα και έρευνες σε ξενοδοχεία στο κέντρο

Στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, βρίσκονται οι συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας (8/8) από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από την «Opap Arena», με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δέκα ατόμων και τη δολοφονία 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

 

Από νωρίς το πρωί, δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων στο πλάι του κτιρίου 16, όπου βρίσκεται η Εισαγγελία ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τρεις μεγάλες κλούβες και ένα βαν, συνοδεία αυτοκινήτων μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών.

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και αναμένεται η άσκηση ποινικής δίωξης που -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, με κεντρικό αυτό της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Από όλους τους συλληφθέντες ελήφθη γενετικό υλικό (DNA) σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του άτυχου οπαδού της Ένωσης.

Εντωμεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται καθώς έχουν στηθεί μπλόκα στις εθνικές οδούς και στα σύνορα καθώς κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της δολοφονικής επίθεσης που έγινε κυρίως από σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που διέφυγαν της σύλληψης, προσπαθούν να βγουν από τη χώρα.

Ήδη χθες, η Αστυνομία συνέλαβε στα σύνορα με την Αλβανία έναν οπαδό που προσπαθούσε να διαφύγει με ΚΤΕΛ από την Κακαβιά, ενώ άλλοι επτά συνελήφθησαν στους Ευζώνους όταν προσπάθησαν αν περάσουν τα σύνορα με βανάκι που έφερε μέσα καδρόνια και μαχαίρια.

Εντωμεταξύ, σε σύλληψη μετατράπηκαν πέντε προσαγωγές Κροατών που έγιναν από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, καθώς είχαν σκοπό να επιβιβαστούν σε πλοίο να ταξιδέψουν για Ιταλία και μετά οδικώς θα έφταναν στην Κροατία. Από την έρευνα προέκυψε εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια που στοίχησαν τη ζωή στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα μεταφερθούν στην ΓΑΔΑ.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται καθώς έχουν στηθεί μπλόκα στις εθνικές οδούς και στα σύνορα αφού κάποιοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που διέφυγαν της σύλληψης, προσπαθούν να βγουν από τη χώρα
Στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, βρίσκονται οι συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας από οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου στη Νέα Φιλαδέλφεια έξω από την «Opap Arena» που είχαν ως απολογισμό τον θάνατο ενός φίλου της ΑΕΚ, του Μιχάλη Κατσούρη, και τον τραυματισμό ακόμη δέκα ατόμων.

Από νωρίς το πρωί, δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων στο πλάι του κτιρίου 16, όπου βρίσκεται η Εισαγγελία ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τρεις μεγάλες κλούβες και ένα βαν, συνοδεία αυτοκινήτων μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών.

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και αναμένεται η άσκηση ποινικής δίωξης που -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Από όλους τους συλληφθέντες ελήφθη γενετικό υλικό (DNA) σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του άτυχου οπαδού της Ένωσης.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται καθώς έχουν στηθεί μπλόκα στις εθνικές οδούς και στα σύνορα καθώς κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της δολοφονικής επίθεσης που έγινε κυρίως από σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που διέφυγαν της σύλληψης, προσπαθούν να βγουν από τη χώρα.

Ήδη χθες, η Αστυνομία συνέλαβε στα σύνορα με την Αλβανία έναν οπαδό που προσπαθούσε να διαφύγει με ΚΤΕΛ από την Κακαβιά, ενώ άλλοι επτά συνελήφθησαν στους Ευζώνους όταν προσπάθησαν αν περάσουν τα σύνορα με βανάκι που έφερε μέσα καδρόνια και μαχαίρια.

Εν τω μεταξύ, σε σύλήψη μετατράπηκαν πέντε προσαγωγές Κροατών που έγιναν από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, καθώς είχαν σκοπό να επιβιβαστούν σε πλοίο να ταξιδέψουν για Ιταλία και μετά οδικώς θα έφταναν στην Κροατία. Από την έρευνα προέκυψε εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια που στοίχησαν τη ζωή στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα μεταφερθούν στην ΓΑΔΑ.

Παράλληλα, έρευνες πραγματοποιούνται σε σπίτια, ξενοδοχεία και AirBnB στο λεκανοπέδιο, τα οποία είχαν μισθώσει οι οπαδοί της Ντιναμό για να διαμείνουν.

Νωρίτερα, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα τέσσερις Έλληνες εκ των 98 αρχικά συλληφθέντων. Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Νέα Φιλαδέλφεια: Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους οι Κροάτες χούλιγκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και οι Έλληνες συνεργοί τους, στις καταθέσεις τους σε αστυνομικούς της ΓΑΔΑ αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση έξω από την OPAP Arena.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη διάρκεια της κράτησής τους και στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς, οι Έλληνες (που έχουν αφεθεί ελεύθεροι) κατηγόρησαν τους Κροάτες για τα δολοφονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, από την πλευρά τους, λένε το αντίστροφο.

Οι Κροάτες χούλιγκαν, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν ήρθαν στην Αθήνα για να προκαλέσουν επεισόδια, αλλά για να στηρίξουν ψυχολογικά της ομάδα τους και να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τις καφετέριες.

Παράλληλα, κανείς από τους 94 Κροάτες δεν αποδέχεται πως είναι ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου (έχει ληφθεί από όλους δείγμα DNA για ταυτοποιηθεί με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της επιδρομής) και φροντίζουν να κρατούν σκληρή στάση.

Την εκδοχή αυτή υποστήριξε και δημοσιογράφο της Dnevnik Nova TV ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική αστυνομία έχει καταλήξει από τα δακτυλικά αποτυπώματα πως ο δολοφόνος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ είναι Έλληνας.

Ο δημοσιογράφος Marko Šepat σε ρεπορτάζ που μετέδωσε από την Αθήνα για το Dnevnik Nova ισχυρίστηκε ότι «σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αστυνομία έχει δακτυλικά αποτυπώματα του δολοφόνου και φέρεται να είναι Έλληνας πολίτης».

hlektragr

Recent Posts

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

2 ώρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

2 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

2 ώρες ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

2 ώρες ago

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας…

3 ώρες ago

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»

Η διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διοργάνωσε την 17.5.2024 στη Σπάρτη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα,…

3 ώρες ago