ΕΛΛΑΔΑ

Πήλιο: Μυστήριο με το θάνατο Γερμανίδας – Η ΕΛΑΣ «βλέπει» σχέδιο εγκλήματος

Όλα τα πιθανά σενάρια εξετάζουν οι Αρχές, όσον αφορά τον θάνατο της 58χρονης Γερμανίδας στο Πήλιο, καθώς οι καταθέσεις του συζύγου και των παιδιών της δεν περιορίζουν, αλλά αντίθετα διευρύνουν τα όσα πρέπει να διερευνήσουν οι αστυνομικοί.

 

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha η ΕΛΑΣ προσανατολίζεται ότι έχει να αντιμετωπίσει ένα έγκλημα. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες του καναλιού αναφέρουν πως η αστυνομία φέρεται να θεωρεί ότι υπήρχε δράστης, ο οποίος είχε μελετήσει αναλυτικά το σχέδιό του.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Alpha η εκδοχή ότι ο θάνατος της γυναίκας ήρθε μετά από άσκοπο πυροβολισμό «αδυνατίζει» κι αυτό διότι η σφαίρα θα έπρεπε να πέσει από τον αέρα πάνω στο θύμα. Στην περίπτωση της Γερμανίδας, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι, η σφαίρα βρήκε από κάτω προς τα πάνω την 58χρονη και ο δράστης τη σημάδευε από κρυφό σημείο.

Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση είναι πως δεν έχει βρεθεί ακόμη ο κάλυκας, ενώ η ΕΛΑΣ με βάση το ίδιο ρεπορτάζ θεωρεί πως ό,τι έγινε συνέβη από κοντινή απόσταση και λόγω του διαμετρήματος του τραύματος.

Πήλιο: Τι κατάθεσε ο σύζυγος

«Κοιμόμουν. Είχα πέσει για ύπνο από το μεσημέρι. Οταν ξύπνησα αργά το απόγευμα, φώναζα τη Sabine. Δεν απαντούσε. Βγήκα στην αυλή και τη βρήκα πεσμένη στο έδαφος. Προσπάθησα να τη συνεφέρω, αλλά δεν ανταποκρινόταν. Κάλεσα βοήθεια και με ασθενοφόρο πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου μου είπαν ότι είχε πεθάνει», φέρεται να είπε ο 62χρονος L.B., σύζυγος της 59χρονης, στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μετά το πόρισμα της ιατροδικαστού Χρυσαυγής Κούση, που διαπίστωσε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε τραύμα από σφαίρα.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση διαπιστώνουν ότι υπάρχει μία χρονική απόκλιση της πιθανής ώρας θανάτου με την ώρα εντοπισμού και ειδοποίησης των Αρχών. Ο θάνατος της άτυχης γυναίκας προσδιορίζεται χρονικά μεταξύ 17:00-18:00 της 24ης Ιουλίου, ο σύζυγος την εντόπισε περίπου στις 20:00, ενώ η Αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 21:00 το βράδυ της ίδιας μέρας, για θάνατο όμως που οφειλόταν σε… παθολογικά αίτια. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το παρελθόν και τις σχέσεις του ζευγαριού, ζητώντας σχετικές πληροφορίες και από τις γερμανικές Αρχές, για τυχόν προστριβές που μπορεί να είχαν.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, δεν φαίνεται να είχε στενές επαφές με κατοίκους της περιοχής, ούτε αντιπαραθέσεις με κάποιους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο δολοφονικής επίθεσης.

Ο δράστης, σύμφωνα με κάποιες αστυνομικές εκτιμήσεις, φαίνεται να έχει πυροβολήσει την άτυχη γυναίκα από ύψος χαμηλότερο από εκείνο του θύματος, δηλαδή είτε καθόταν είτε ήταν σκυμμένος είτε το σημείο πυροδότησης ήταν σε μεγαλύτερη απόσταση και κατηφορικό σημείο, εκτός αν η βολίδα έχει βρει σε χαμηλό σταθερό αντικείμενο και έχει πάρει ανοδική πορεία πλήττοντας το θύμα στην «αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια με φορά από πίσω προς τα εμπρός και ανωφερή πορεία».

Αρχικά θεωρήθηκε ότι η 59χρονη είχε καταλήξει από παθολογικά αίτια, αλλά σύμφωνα με τη νεκροτομή της ιατροδικαστού, 2 μέρες μετά, στις 26 Ιουλίου, τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς διαπίστωσε το θανατηφόρο τραύμα στην αριστερή πλευρά της πλάτης. Παράλληλα, σημειώνεται πως «η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9-10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς…».

Σημειώνεται πως η βολίδα είναι 22 χιλιοστών, η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής, ενώ υπήρχε μία μικρή οπή στο φόρεμα της άτυχης γυναίκας.

«Αδέσποτη» σφαίρα από ενδεχόμενο άσκοπο πυροβολισμό είναι μία εκδοχή που εξετάζεται αναφορικά με την ανθρωποκτονία της 59χρονης Σαμπίνε από τη Γερμανία. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δεν έχει εντοπιστεί όπλο ή ύποπτος στην ευρύτερη περιοχή, ενώ και τα ιατροδικαστικά δεδομένα δείχνουν μια ανοδική πορεία του βλήματος που δύσκολα δικαιολογεί την πιθανότητα άσκοπου και θανατηφόρου πυροβολισμού.

Ο 62χρονος σύζυγός της, ο οποίος εντόπισε νεκρή τη σύζυγό του στην αυλή του σπιτιού τους, στη Μηλίνα Πηλίου, στις 24 Ιουλίου, εξετάστηκε από τους αστυνομικούς, χωρίς προς το παρόν να εντοπίζεται κάτι επιβαρυντικό σε βάρος του.

Μετά τα αποτελέσματα της νεκροτομής από την ιατροδικαστή Χρυσαυγή Κούση, στις 26 Ιουλίου, η οποία σαφώς έκανε λόγο για θάνατο που προήλθε από βολίδα, οι αστυνομικοί προέβησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε βάρκες, ποιμνιοστάσια, οικίες της περιοχής, χωρίς να έχουν εντοπιστεί ενδείξεις ή ευρήματα για το 22άρι πιστόλι, περίστροφο ή καραμπίνα, από το οποίο βλήθηκε η μοιραία σφαίρα, ούτε στοιχεία για πιθανούς υπόπτους. Η μοιραία βολίδα φέρεται να έχει διαγράψει πορεία μεγαλύτερη των 20 μέτρων. Η περιοχή έχει ερευνηθεί σε μεγάλη ακτίνα χωρίς να έχει εντοπιστεί κάλυκας της σφαίρας, τον οποίο είτε μάζεψε ο δράστης είτε το όπλο από το οποίο βλήθηκε ήταν περίστροφο ή μονόκαννη καραμπίνα.

Σημειώνεται ότι ο ανακριτής έβγαλε ένταλμα έρευνας για το σπίτι του ζεύγους χωρίς να υπάρξουν ευρήματα ή στοιχεία που θα βοηθούσαν τις έρευνες. Συνεργείο της Σήμανσης ερεύνησε το σπίτι και την αυλή αναζητώντας γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Ζούσαν 15 χρόνια στη Μηλίνα

Η 59χρονη μαζί με τον 62χρονο σύζυγό της ζούσαν περίπου 15 χρόνια στη Μηλίνα και είχαν δύο δίδυμα κορίτσια στη Γερμανία. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μηλίνας, Κωνσταντίνος Γκουτζίνης, ανέφερε πως η γυναίκα με τον σύζυγό της ζούσαν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, οι κάτοικοι τη γνώριζαν και την έβλεπαν συχνά να βγαίνει για ψώνια. «Ηταν ήσυχοι άνθρωποι, δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα στην περιοχή. Δεν εργάζονταν. Στη Γερμανία είχαν μία εταιρία και ήρθαν να μείνουν στην Ελλάδα. Είχαν τα παιδιά τους, το σπίτι τους, τις παρέες τους. Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από τον σύζυγό της στην αυλή του σπιτιού τους», σημείωσε για την ίδια και την οικογένειά της. Το φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού ανέφερε πως η 59χρονη δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στην περιοχή, ούτε είχε διαμάχες με κάποιον.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου

''Εν μέσω ετοιμασιών για την έκθεση ζωγραφικής " ΜΗΤΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ " στο Beau…

12 ώρες ago

«Ιπτάμενο» πλοίο φαινόταν από την ακτή – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

«Ιπτάμενο» πλοίο στα ανοιχτά της Κύμης – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που το…

13 ώρες ago

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

15 ώρες ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

15 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

16 ώρες ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

16 ώρες ago