ΕΛΛΑΔΑ

Σέριφος: «Με συνέλαβαν σαν να είμαι εγκληματίας», λέει ο δήμαρχος για τις ξαπλώστρες στις παραλίες

Σέριφος: Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες, για την κατάληψη των παραλιών από ξαπλώστρες, χωρίς να είναι ελεύθερες για τους λουόμενους. Μάλιστα, πρόσφατα στην Πάρο οι οργισμένοι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν με διαδήλωσή τους.

 

Τι συμβαίνει στην Πάρο

Η εισαγγελική παραγγελία αφορά και την κατάσταση που φέρεται να επικρατεί στην Πάρο, με την εισαγγελέα να υπογραμμίζει ότι έχει εκδοθεί εγκύκλιος και πρέπει να εφαρμοστεί. «Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Μάιο ο αντεισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος με εγκύκλιο του είχε επισημάνει ότι «ιδιωτικές παραλίες ο νόμος δε γνωρίζει». Ειδικότερα, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του εισαγγελείς είχα σημειώσει: «Έχουμε καθήκον, και υπηρεσιακή υποχρέωσή μας είναι η διαφύλαξη αυτών των αγαθών. Έτσι, με την κραταιά εισαγγελική πυγμή μας, πρέπει να καταστήσουμε τοις πάσι εμφανές, έστω και δια κυρώσεων και δια πράξεων δικονομικού καταναγκασμού, ότι κύριος προορισμός των κοινοχρήστων πραγμάτων είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση του κοινού προς αυτά».

Σέριφος: Διέταξε έρευνα η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έρευνα για την καταγγελία του δημάρχου Σερίφου, Κωνσταντίνου Ρεβίνθη, για την συνέχιση λειτουργίας επιχείρησης που είχε σφραγιστεί, στην παραλία Γάνεμα.

«Επιτέλους η εισαγγελέας παρενέβη για να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Το κατάστημα πέρα των υγειονομικών παραβάσεων είχε κάνει και παράνομη κατάληψη αιγιαλού» είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Ρεβίνθης.

Έτσι ο δήμαρχος στη Σέριφο συνελήφθη μετά από μήνυση της ιδιοκτήτριας για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και δυσφήμιση αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

«Έδωσα δαχτυλικά αποτυπώματα σαν να είμαι σεσημασμένος εγκληματίας επειδή εκτέλεσα την δικαστική εντολή για σφράγιση του καταστήματος» δήλωσε ο δήμαρχος Σερίφου.

Άρειος Πάγος: Η εισαγγελική παραγγελία για τις ξαπλώστρες στις παραλίες

«Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου προκειμένου να διερευνήσετε τις αναφερόμενες σ’ αυτά καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων. Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της.»

hlektragr

Recent Posts

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την Αρχαία Κόρινθο

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με…

10 ώρες ago

Έκτακτο Γεγονός: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίτσο (video)

Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…

12 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

14 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου…

14 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024 στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων με 31 θέματα…

14 ώρες ago

Πυροσβεστική: 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Από Ω/18:00/13-05-2024 έως Ω/18:00/14-05-2024 εκδηλώθηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους…

15 ώρες ago