ΕΛΛΑΔΑ

Η C7 Corvette ZR1 της Hennessey δεν έχει χρόνο για παιχνίδια

Η C8 Chevrolet ZR1 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024, ωστόσο, αν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τότε, η Hennessey σας προσφέρει μία λύση.

Η Chevrolet εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη μιας νέας παραλλαγής της C8 με σήμα ZR1, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024. Φήμες αναφέρουν πως θα διαθέτει έναν twin-turbo V8 κινητήρα 5,5 λίτρων, με ισχύ 850 ίππων και 1.118 Nm ροπής – δηλαδή, αρκετά ισχυρότερη από την νέα Z06 των 650 ίππων και 813 Nm ροπής. Ωστόσο, η Hennessey Performance ανέπτυξε ένα κιτ για την C7 ZR1, που διατίθεται σε εκδόσεις 850 και 1.000 ίππων.

Η λιγότερο …γήινη από τις 2 επιλογές δεν διαθέτει απλά 850 ίππους, αλλά και 1.152 Nm ροπής στις 4.300 σ.α.λ., χάρη σε ένα σύστημα επαγωγής αέρα υψηλής ροής, κεφαλές από ανοξείδωτο χάλυβα, ενδιάμεσους σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα, καταλυτικούς μετατροπείς υψηλής ροής και νέα βαθμονόμηση διαχείρισης του κινητήρα.

Για όσους επιθυμούν το κάτι παραπάνω βέβαια, υπάρχει και το πακέτο HPE1000, που – όπως υποδηλώνει το όνομα – αποδίδει 1.000 ίππους στις 6.400 σ.α.λ. και 1.309 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Οι εντυπωσιακοί αυτοί αριθμοί οφείλονται σε πολυάριθμες βελτιώσεις, που περιλαμβάνουν ένα σύστημα επαγωγής αέρα υψηλής ροής, τροχαλία Hennessey, κεφαλές από ανοξείδωτο χάλυβα, εκκεντροφόρο HPE, φερμένες κεφαλές, καλύτερα ελατήρια βαλβίδων και συγκρατητές, αναβαθμισμένες βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής, αναβαθμισμένους ανυψωτήρες και ράβδους ώθησης, ανοξείδωτο μεσαίους σωλήνες από χάλυβα, καταλυτικούς μετατροπείς υψηλής ροής και επαναρυθμισμένο ECU.

Όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, η Hennessey επέλεξε να εστιάσει στην βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα και όχι στο να κάνει την C7 πιο ελκυστική στο μάτι. Πέρα από μερικά σήματα Hennessey, το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι σε εργοστασιακή μορφή. Αυτό βέβαια αλλάζει μόλις βυθίσεις το πόδι σου στο γκάζι…

Και τα δύο πακέτα, HPE850 και HPE1000, διατίθενται με εγγύηση 3 ετών και 36.000 μιλίων (58.000 χλμ.)

 

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

12 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

13 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

14 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

14 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

14 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

15 ώρες ago