ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές από… άνοιξη, στήριξη όσο χρειαστεί

Τα σενάρια που διακινούσαν τα Μέσα Ενημέρωσης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρωθυπουργός θα προκήρυττε εκλογές κατά την ομιλία του στη συζήτηση του Προϋπολογισμού διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Το κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν προς το τέλος της τετραετίας και σίγουρα όχι τους πρώτους μήνες του 2023.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού από σύσσωμη τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε ότι τις ημέρες των εορτών θα βρεθεί στο Μέτσοβο προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις του, ενώ προανήγγειλε φορτωμένο κοινοβουλευτικό έργο στις αρχές του νέου έτους για να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις.

Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό επικεντρώθηκε από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη στα ζητήματα ουσίας και όχι στο κλίμα τοξικότητας που καλλιεργούν συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του. Το βασικό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός εν όψει της προεκλογικής περιόδου είναι ότι η κυβέρνηση υλοποίησε τη συντριπτική πλειονότητα των εξαγγελιών που είχε κάνει με τις προγραμματικές δηλώσεις τον Ιούνιο του 2019, ενώ ο νέος στόχος μετά τη μείωση των φόρων θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλους τους εργαζομένους. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης που βελτιώνει τα δημόσια οικονομικά και δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, όπως προκύπτει κι από τη σημαντική μείωση της ανεργίας που έχει βρεθεί στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 11 ετών.

Το κρυφό χαρτί που είχε ο κ. Μητσοτάκης ήταν το επίδομα αγοράς τροφίμων και άλλων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, μανάβικα κ.λπ. που θα λάβει το 85% των νοικοκυριών. Η εξαγγελία αυτή είχε κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό και, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», είχε συμφωνηθεί σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών ,Χρήστο Σταϊκούρα, ύστερα από τη διαπίστωση ότι το μέτρο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τη φορολόγηση των κερδών των δύο διυλιστηρίων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας να απαντήσει στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα, μία προς μία, όπως και έπραξε, παραθέτοντας στοιχεία τόσο για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης, ενώ ο πρωθυπουργός ανέλυσε το νέο μέτρο σκιαγραφώντας το πλαίσιο της νέας τετραετίας το οποίο θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Λυπάμαι που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν στην αίθουσα να ακούσει τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος του απάντησε με στοιχεία, συγκρίνοντας τις δύο τετραετίες ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Κατανοώ ότι κάθε παράταξη παρουσιάζει τα στοιχεία από την οπτική γωνία που τη συμφέρει. Αυτό κάνατε και εσείς, κύριε Τσίπρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Αν έκανα, κ. Τσίπρα, αυτό που μου ζητήσατε να προκηρύξω εκλογές αυτή η συνεδρίαση θα ήταν η τελευταία της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας. Αναρωτιέμαι γιατί δεν μπαίνετε στη διαδικασία να μιλήσετε όχι για το παρελθόν, αλλά για το μέλλον του τόπου. Μιλήσατε 65 λεπτά, και για το τι θέλετε να κάνετε στο μέλλον, μιλήσατε μόλις 3 λεπτά. Επιβεβαιώνετε ότι ήσασταν και είστε και θα παραμείνετε κόμμα διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας. Κόμμα της γκρίνιας και όχι του αποτελέσματος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Καλύτεροι μισθοί για όλους» ο τίτλος της δεύτερης 4ετίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη ότι «ο Προϋπολογισμός γίνεται γέφυρα για μια δεύτερη τετραετία για περισσότερη δουλειά και προκοπή. Ο,τι είπαμε το κάναμε. Προσθέτουμε τώρα ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αν η κορωνίδα των δεσμεύσεών μας γι’ αυτή την τετραετία ήταν λιγότεροι φόροι, ο τίτλος της επόμενης 4ετίας είναι καλύτεροι μισθοί για όλους του Ελληνες. Στρατηγική μας δέσμευση, η σύγκλιση των αμοιβών της πατρίδας μας με αυτούς της υπόλοιπης Ευρώπης», σημείωσε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα.

hlektragr

Recent Posts

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

11 ώρες ago

Αττική Οδός: Τροχαίο ατύχημα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο – Καθυστερήσεις έως την έξοδο για Λαμία

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Δημοκρατίας στο ρεύμα προς…

12 ώρες ago

Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός στην Κοζάνη που ήπιε φυτοφάρμακο

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, προκειμένου να μεταφερθεί φάρμακο-αντίδοτο στην…

12 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

13 ώρες ago

Πασχαλινή Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου την Κυριακή 28 Απριλίου

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει…

13 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Πάσχα 2024- Καλαμάτα»

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με πολλές συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου…

14 ώρες ago