ΕΛΛΑΔΑ

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με κρέμα τυριών από τον Τάσο Αντωνίου

Υπέροχα λαζάνια με λαχανικά και στρώσεις τυριών στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Χρώμα, γεύση, νοστιμιά, όλα σε ένα πιάτο. Με απλά υλικά και τυριά φτιάξτε ένα πεντανόστιμο κυρίως γεύμα.
Υλικά
  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους
  • 2 κολοκυθάκια σε φέτες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα τυριού

  • 50 γραμμ. αλεύρι
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 500 ml γάλα ζεστό
  • 250 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 50 γραμμ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη

Για το πασπάλισμα

  • 250 γραμμ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και το πράσο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει για 20 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι και να έχουμε ένα δεμένο υγρό μείγμα (το λεγόμενο ρου). Ρίχνουμε μέσα λίγο το ζεστό γάλα ενώ με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Βάζουμε μια σάλτσα σε πυρέξ 25 εκ. αλειμμένο με ελαιόλαδο. Στρώνουμε τα λαζάνια, συνεχίζουμε με τη σάλτσα λαχανικών και πασπαλίζουμε λίγη από την τριμμένη γραβιέρα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δυο φορές, τελειώνοντας με μια στρώση λαζάνια. Πασπαλίζουμε με το περίσσευμα της τριμμένης γραβιέρας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα λαζάνια.

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

15 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

16 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

16 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

16 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

16 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

16 ώρες ago