ΕΛΛΑΔΑ

Δεμίρης στην Εξεταστική Επιτροπή: Νόμιμη η επισύνδεση για Ανδρουλάκη

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

 

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ είχε ξεκίνησε το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης, συνεχίστηκε σήμερα από τις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών για την επισύνδεση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη υπερασπίστηκε ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης στην εξεταστικής επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Η διαδικασία για την επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη τηρήθηκε απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα. Ξεκίνησε από εκεί που έπρεπε να ξεκινήσει, έφτασε εκεί που έπρεπε να φτάσει και εγκρίθηκε όπως έπρεπε να εγκριθεί» φέρεται να είπε για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι δημόσια».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δεμίρης απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία της υπόθεσης εξηγώντας ότι δεσμεύεται από τη ρήτρα εχεμύθειας ωστόσο φέρεται να πρόσθεσε πως η νομιμότητα τηρήθηκε και για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών φέρεται να τόνισε πως στην ΕΥΠ λειτουργεί αυτοματοποιημένος μηχανισμός καταστροφής των ψηφιακών αρχείων αν και τόνισε ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του έχει ζητήσει την διακοπή καταστροφής των αρχείων.

hlektragr

Recent Posts

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

13 λεπτά ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

43 λεπτά ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

2 ώρες ago

Πυροβολισμοί με νεκρό στο Μαρούσι: Πώς έγινε η συμπλοκή

Φονικός διαπληκτισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, με…

3 ώρες ago

Κόρινθος: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη, χθες (26.4.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, 17χρονος ημεδαπός,…

3 ώρες ago

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Eisenhower

Στη Σούδα κατέπλευσε νωρίς το πρωί το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower”. Το…

4 ώρες ago