ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Φίλη στη Σακελλαροπούλου για Λιγνάδη και «τοξοβόλο»

Ευθεία επίθεση εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας , Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έμμεση αναφορά της στην απόφαση του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη και σκοπό τη δημιουργία κλίματος απαξίωσης των θεσμών και την πολιτική και κοινωνική αναταραχή.

Στην παρέμβασή της για τη συμπλήρωση 48 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, ανάμεσα σε άλλα, ότι η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

Η αναφορά αυτή στάθηκε αφορμή, μετά τις δυνάμεις της ελληνικής Ακροδεξιάς, να επιτεθεί κατά του θεσμού και του προσώπου της Προέδρου της Δημοκρατίας και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να υποστηρίξει ότι η Δημοκρατία δήθεν νοσεί, η Δικαιοσύνη «βλέπει με το δεξί της μάτι».

Σύνθεση… Φίλη

  • Τη συναυλία που δεν έγινε στα Προπύλαια για τον απεργό πείνας και καταδικασθέντα για ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών που έχει ήδη αποδράσει μία φορά από τη φυλακή το 2019, Γιάννη Μιχαηλίδη
  • Τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών για το αίτημα αποφυλάκισής του
  • Τα νέα επεισόδια στα Εξάρχεια ανάμεσα σε Αστυνομία και «μπαχαλάκηδες» και
  • Τα όσα είχε πει ο υφυπουργός και καθηγητής Αγγελος Συρίγος για το Πολυτεχνείο, τη σημασία του στην τότε περίοδο και τη μετέπειτα ιστορία του τόπου, όπως και την προσπάθεια εκμετάλλευσής του
  • Τις δικαστικές αποφάσεις στις υποθέσεις Λιγνάδη και Κορκονέα
  • Τη φύλαξη των συνόρων στον Εβρο και στα νησιά και την αποτροπή κυμάτων παράτυπων μεταναστών από την είσοδό τους στην Ελλάδα
  • Την ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
  • Τις πυρκαγιές σε Ντράφι και Ηλεία

Και έκανε αυτή τη σύνθεση για να υποστηρίξει ότι «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσδίδει και πάλι στο ρόλο της ιδεολογική χροιά που διχάζει το λαό και δεν υπηρετεί τη Δημοκρατία. Προφανώς, αυτή η συμπεριφορά δεν καλύπτεται από το ανεύθυνον του ανωτάτου άρχοντος».

Απορίες

Τάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της εκδήλωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο; Κατά της εκδήλωσης στην οποία κλήθηκε και σαφώς παρέστη ο αρχηγός του, Αλέξης Τσίπρας; Χωρίς να σχολιάσει καν ότι «ενόχλησαν» τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Φίλη;

Επιτίθεται κατά του θεσμού και της Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς την «ανεύθυνο άρχοντα», όπως αρκετές φορές έχουν κάνει κατά το πρόσφατο παρελθόν δυνάμεις που επιχειρούσαν την πολιτική αναταραχή και αποσταθεροποίηση;

Και ποια ήταν η τοποθέτηση της κ. Σακελλαροπούλου που ενόχλησε την αξιωματική αντιπολίτευση; Με βάση τα… ρεπορτάζ που αναπαράχθηκαν στα ΜΜΕ και στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, η φράση της Προέδρου της Δημοκρατίας που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Φίλη, κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα που κατά τα άλλα ήταν παρών στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν η εξής:

«Ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος. Τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και στους εφήμερους συσχετισμούς. Η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Ανενημέρωτος αρχηγός…

 Το αρνητικά έκπληκτο βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα κατά την περιοδεία του στην περιοχή της Πεντέλης που επλήγη από την πρόσφατη πυρκαγιά όταν ο δήμαρχος της περιοχής του είπε ότι τα καμένα σπίτια δεν ήταν 200 που υποστήριξε εκείνος αλλά 4, 5, προκάλεσε νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το βίντεο με το διάλογο του Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο έκανε το γύρο του Διαδικτύου, πολλοί έθεσαν ζήτημα έκθεσης του κ. Τσίπρα από τους συνεργάτες του με το επιχείρημα ότι του δίνουν λάθος πληροφορίες, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση πάνω στα καμένα, χωρίς να γνωρίζει ούτε τα στοιχεία. Αμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου και του εκπροσώπου Τύπου, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος, σε μακροσκελή δήλωσή του, επικαλέστηκε από ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις αυτοψίες μέχρι και ότι έγινε «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις Τσίπρα, ενώ το βίντεο με τον κ. Τσίπρα και τον δήμαρχο το είδε όλη η Ελλάδα.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η χθεσινή δήλωση Κουρουμπλή, ο οποίος, μιλώντας στον Σκάι, φάνηκε να ξεχνά την τραγωδία στο Μάτι, δηλώνοντας μεταξύ άλλων για τη διαχείριση μιας πυρκαγιάς: «Το πιο εύκολο πράγμα είναι μην έχεις απώλεια ζωής».

hlektragr

Recent Posts

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

30 λεπτά ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

39 λεπτά ago

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, η Ακολουθία του Επιταφίου…

47 λεπτά ago

Μεγάλο Σάββατο

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ο Κύριος των κυριευόντων και ο Βασιλεύς των βασιλευόντων αναπαύεται στον Άδη…

49 λεπτά ago

Φωτιά στο Πήλιο: Μεγάλη κινητοποίηση για την κατάσβεσή της

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει από τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου (04.05.2024) στο Πήλιο εξαιτίας φωτιάς. Η…

51 λεπτά ago

Αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς για το Πάσχα

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Μ. Σάββατο 7 δρομολόγια ενώ για…

53 λεπτά ago