ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά: Πώς η ιδιοκτήτριά του συνδέεται με την απίστευτη υπόθεση εξαπάτησης μιας ηλικιωμένης

Μία απίστευτη υπόθεση με πολλά «πλοκάμια», ένα από τα οποία είναι και το γνωστό γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά, αποκαλύπτεται πίσω από την εξαπάτηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Για την υπόθεση, που εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, κατηγορούνται πέντε άτομα, μία εκ των οποίων είναι και η προφυλακισμένη ιδιοκτήτρια του γηροκομείου.

‘Ολα  ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2019, όταν η ηλικιωμένη γυναίκα απευθύνθηκε σε ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας, με ιδιοκτήτρια μία γυναίκα 55 ετών που είναι και ο εγκέφαλος της εγκληματικής ομάδας, όπως την χαρακτηρίζει και η Αστυνομία.

Η ηλικιωμένη ζήτησε βοήθεια και συγκεκριμένα μία οικιακή βοηθό για να μπορεί να φροντίζει τον άντρα της που ήταν κατάκοιτος, αλλά και τον γιο της που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας.

Η βοήθεια όμως δεν ερχόταν και τελικά στα τέλη του 2020, η ιδιοκτήτρια του γραφείου έπεισε την γυναίκα να μεταφέρει τον άντρα της στο γηροκομείο, όπου ως μοναδικός συγγενής του – ως βαφτισιμιά του συγκεκριμένα-  φαίνεται η 55χρονη δράστιδα. Την ίδια ώρα έχει πείσει την 70χρονη να της δώσει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Όταν το 2021 άρχισε να αποκαλύπτεται η υπόθεση του γηροκομείου, η ηλικιωμένη πήρε τον σύζυγό της από τη μονάδα. Εκείνος νοσηλεύτηκε για λίγο στο νοσοκομείο αλλά επέστρεψε στο γηροκομείο, όπου και πέθανε έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό.

Εν των μεταξύ, η 55χρονη που κινεί τα νήματα με πλαστά πληρεξούσια φαίνεται να προχώρησε σε αγοραπωλησίες ακινήτων της 70χρονης, έως ότου εκείνη ανακάλυψε ότι όλοι της οι λογαριασμοί ήταν άδειοι και απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές.

hlektragr

Recent Posts

Σαν σήμερα 18 Μαΐου

1828: Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων, Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει…

23 λεπτά ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου 2024 είναι των Αγίων Ιουλίας Φαεινής και Γαλατείας. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι…

28 λεπτά ago

Εορτασμός 203ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι 

Ο Δήμος Τρίπολης, η Τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου και ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών, έχουν την τιμή να…

2 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

3 ώρες ago

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

19 ώρες ago

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

21 ώρες ago