ΕΛΛΑΔΑ

Λιγνάδης: «Βιαστής είναι» και στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Δημήτρης Λιγνάδης: Το πανό με τις λέξεις «ΒΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ» για τον Δημήτρη Λιγνάδη, που προκάλεσε συζητήσεις μετά την παράσταση στην Επίδαυρο πριν λίγες ημέρες, έκανε την εμφάνισή του και στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας το βράδυ της Δευτέρας (18/7).

Υπενθυμίζεται ότι σε διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα των τελευταίων ημερών έχουν υπάρξει ανάλογες παρεμβάσεις, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη με αναστολή, παρά την καταδίκη του για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Στη χθεσινή συναυλία του τραγοδοποιού Θανάση Παπακωνσταντίνου, ο ίδιος ο καλλιτέχνης πήρε την «πάσα» από το πανό και είπε: «Οι βιαστές και όσοι τον καλύπτουν στη φυλακή». Συνέχισε, δε, ο τραγουδοποιός: «Ναι, βιαστής είναι… Το πρόβλημα σε αυτόν τον τόπο είναι η ασφάλεια παιδιά και οι υπηρέτες της… Μη σταματάτε να αντιστέκεστε» και πρόσθεσε «Της δικαιοσύνης ήλιε βγες» αναφερόμενος στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΗ, στην οποία οι άνθρωποι του πολιτισμού εξέφραζαν τη συλλογική ανάγκη να πάψει ο ήλιος της δικαιοσύνης να είναι νοητός και να αποδοθεί το δίκαιο στην πράξη.

Εξάλλου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν έχουμε πλέον τον ήλιο τον νοητό της Δικαιοσύνης αλλά «τον ήλιο τον ανόητο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Ρώτησα μία φίλη μου που ήταν δικαστικός πώς γίνεται αυτοί να κρατάνε μία τέτοια στάση και μου είπε πως οι περισσότεροι από αυτούς που ήταν τότε στο 5ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν σπουδάσει στη Γαλλία και ήταν μέσα στο Μάη του ’68. Τι θέλω να πω… Υπάρχει τώρα μία μεγάλη τοξικότητα και βλέπουμε συστημικούς τύπους σαν τον Λιγνάδη, σαν τον τύπο τον άλλο που σκότωσε τον Ζακ, σαν τον Κορκονέα να πέφτουν στα πούπουλα…», είπε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ενώ έκανε αντιπαραβολή με τους «αντισυστημικούς φτωχοδιάβολους σαν τον Μιχαηλίδη ή τον Καλαϊτζίδη που υφίστανται καταστολή».
hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

17 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

18 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

18 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

18 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

18 ώρες ago