ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τι είπε στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκταφής της Τζωρτζίνας

Απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου, έδωσε στην 18η τακτική ανακρίτρια ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, Σωτήρης Μπουζιάνης.

 

Ο κ. Μπουζιάνης είχε υποβάλλει την έκθεσή του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ενώ σήμερα κλήθηκε να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις γύρω από το πόρισμά του. Η κατάθεση του διήρκησε κάτι λιγότερο από μία ώρα και πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετήσει η ανακρίτρια την εισήγησή του για εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, προκειμένου να εξετασθούν οι τρίχες από το μαλλιά της, που είναι πιθανό να εισφέρουν περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας αποτελεί η «θανατηφόρα δηλητηρίασης από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη» ενώ τονίζεται ότι «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου».

Ως προς τις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, κατά την έκθεση, εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας.

Στο μεταξύ, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο δικηγόρος της Ρούλας ΠισπιρίγκουΌθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η 33χρονη δεν είχε ακούσει ποτέ για την κεταμίνη.

«Άθελά μας έχουμε γίνει ειδικοί για την κεταμίνη. Η 33χρονη δεν είχε ακούσει τίποτα ποτέ για την κεταμίνη και δεν τη γνώριζε. Στις 30/3 την αναζήτησε, όταν ακούστηκε για πρώτη φορά η σχετική είδηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο ενδεχόμενο να ακολουθήσει εκ νέου εκταφή της Τζωρτζίνας ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε πως αυτό θα δώσει ένα τεράστιο υπερασπιστικό ισχυρισμό στα χέρια της 33χρονης.

«Εάν δεν βρεθεί χορήγηση της ίδιας ουσίας στο παρελθόν, με βάση την εξέταση που θα γίνει προκύπτει ότι για πρώτη φορά χορηγήθηκε η ουσία στις 20/01 στο νοσοκομείο, όπου υπήρχε μία μητέρα, που ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα για αυτή την ουσία, και μία ομάδα γιατρών και νοσηλευτών της ΜΕΘ που είχαν στα χέρια τους ένα βαλιτσάκι, που από την έρευνα προέκυψε ότι το βαλιτσάκι αυτό είχε τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, σημείωσε πως η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα και έρχεται να επιβεβαιωθεί από το ιατροδικαστικό πόρισμα του κ. Μπουζιάνη, είναι θανατηφόρα.

«Το βέβαιο στοιχείο στην υπόθεση είναι οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Το αίμα που έχει εξεταστεί επεξεργάζεται από μηχανήματα. Η αποτύπωση γίνεται με τρόπο που δεν επιδέχεται καμία παρέμβαση. Είναι ασφαλές στοιχείο».

Ο κ. Λέων τόνισε ότι η ποσότητα που βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης, 6,5μg/ml, είναι θανατηφόρα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ικανή να σκοτώσει αυτή η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε».

hlektragr

Recent Posts

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -8- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

1 ώρα ago

Κρήτη: Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Καστέλλι

Ένας άνδρας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς που δέχτηκε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, στο χωριό Τσιφούτ…

1 ώρα ago

Εργασίες καθαριότητας από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει του Πάσχα

Με στόχο έναν καθαρότερο Δήμο, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και των ημερών του Πάσχα, με…

1 ώρα ago

Δήμος Κορινθίων: Κλειστό το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού

Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού (Λεωφ. Ιωνίας 86) θα παραμείνει κλειστό καθ΄ όλη τη…

1 ώρα ago

2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Παρουσιάστηκε την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο…

2 ώρες ago

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας…

2 ώρες ago