ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν τα αίτια θανάτου 7χρονου στο Ιπποκράτειο

Μυστήριο καλύπτει τα αίτια θανάτου του επτάχρονου Μάριου στα εξωτερικά ιατρεία του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Φως αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, ενώ χθες το απόγευμα η οικογένεια είπε το τελευταίο αντίο στο παιδί, το οποίο κηδεύτηκε στον Ι.Ν. Αγίας Αναστασίας, όπου πριν από μερικά χρόνια είχε βαφτιστεί.

 

Προχθές, στις 09:30, το παιδί διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση. Εισήχθη στα Επείγοντα, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν επί σχεδόν τρεις ώρες να το κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επτάχρονος είχε πυρετό από μέρες και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε χαμηλό αιματοκρίτη. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο αγοράκι υπέστη ανακοπή.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, ο Μάριος είχε ήδη αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να κάνουν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τον σώσουν. «Είχε επί δύο μέρες χαμηλό πυρετό, την προηγούμενη μέρα είχαμε πάει και στην παιδίατρο, και την Τρίτη το πρωί που ξύπνησε το παιδί άρχισε να πονάει. Μέσα σε 5-10 λεπτά επιδεινώθηκε η κατάσταση, δεν μπορούσε να αναπνεύσει, και πήγαμε στο νοσοκομείο. Στην αρχή μας είπαν ότι δεν κινδυνεύει. Αλλά δυστυχώς κατέληξε. Τώρα που έγινε, δεν μας είπαν τίποτα, απολύτως τίποτα. Είναι μεγάλος ο πόνος, πολύ μεγάλος», είπε στο newsit. Στη σορό του επτάχρονου διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν από την ιστολογική εξέταση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Δόντσιος, ανέφερε ότι το παιδί προσήλθε με υψηλό πυρετό και σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση. «Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους παιδιάτρους και τους παιδοεντατικολόγους του νοσοκομείου, έριξε κορεσμό, αιματοκρίτη και, τελικά, μετά από περίπου δυόμισι ώρες προσπαθειών, δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στη ζωή», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ακόμη ένα τρίχρονο κοριτσάκι πέθανε και πάλι στο «Ιπποκράτειο», από αίτια που ακόμα διερευνώνται.

hlektragr

Recent Posts

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

3 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

4 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

6 ώρες ago

Πυροβολισμοί με νεκρό στο Μαρούσι: Πώς έγινε η συμπλοκή

Φονικός διαπληκτισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, με…

6 ώρες ago

Κόρινθος: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη, χθες (26.4.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, 17χρονος ημεδαπός,…

7 ώρες ago

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Eisenhower

Στη Σούδα κατέπλευσε νωρίς το πρωί το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower”. Το…

7 ώρες ago