Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Η Neuraxpharm επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη νοτιανατολική Ευρώπη ανακοίνωσε ο Όμιλος Neuraxpharm, μια κορυφαία εξειδικευμένη ευρωπαϊκή φαρμακευτική εταιρεία που επικεντρώνεται  στις παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος  (ΚΝΣ). Η εταιρεία απέκτησε τη Brain Therapeutics η οποία είναι εταιρεία marketing  και διανομής  σκευασμάτων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος,  με  μακρόχρονη τεχνογνωσία στην εμπορία  φαρμακευτικών σκευασμάτων  για το ΚΝΣ στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες.

Με έδρα την Αθήνα, η Brain Therapeutics εξειδικεύεται στην αδειοδότηση και εμπορία  φαρμακευτικών σκευασμάτων στον τομέα της θεραπείας των ασθενειών του  ΚΝΣ για την κάλυψη  των ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών ασθενών με ψυχικές, νευρολογικές, νευροαναπτυξιακές ή νευροεκφυλιστικές διαταραχές, καθώς και στους τομείς της αναισθησιολογίας και του πόνου.

Εχοντας αποκτήσει την Brain Therapeutics, η Neuraxpharm είναι πλέον σε θέση να εισάγει νέα φαρμακευτικά σκευάσματα στην ελληνική αγορά, αφού η υπάρχουσα δομή της Brain Therapeutics προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα πρόσβασης στην τοπική αγορά. Η εμπορική τεχνογνωσία/εξειδίκευση της Brain Therapeutics και η διαθεσιμότητα των απαραίτητων αδειών για το ευρύ χαρτοφυλάκιο φαρμακευτικών σκευασμάτων θα επιτρέψουν στη Neuraxpharm να επεκταθεί γρήγορα και να εδραιώσει τη θέση της ως ειδικός στο ΚΝΣ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τη συναλλαγή, ο Δρ Jörg-Thomas Dierks, Διευθύνων Σύμβουλος της Neuraxpharm, δήλωσε: “Η απόκτηση της Brain Therapeutics θα ενισχύσει σημαντικά τις επιτυχημένες δραστηριότητές μας στην διάθεση/εμπορία  φαρμακευτικών σκευασμάτων ΚΝΣ  στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα  έχουμε τη δυνατότητα να προμηθεύουμε πιο αποτελεσματικά τα φαρμακευτικά σκευάσματά μας σε ασθενείς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο μέλλον. Η απόκτηση της Brain Therapeutics μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, ο οποίος είναι να καλύψουμε τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες ασθενών με παθήσεις/διαταραχές του  ΚΝΣ σε όλη την Ευρώπη”.

Ο Γεώργιος Παυλάκης, Ιδρυτής της Brain Therapeutics, πρόσθεσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε μέρος της κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας με σκευάσματα που αφορούν παθήσεις του ΚΝΣ και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη δυναμική, έμπειρη και υψηλών επιδόσεων ομάδα της Neuraxpharm. Είμαστε ενθουσιασμένοι  για το μέλλον μας  με τον Όμιλο Neuraxpharm και την ευκαιρία να προσφέρουμε την εξειδίκευση μας στον τομέα του ΚΝΣ. Μαζί, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε περαιτέρω καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα  για το ΚΝΣ σε ασθενείς στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”.

O Γεώργιος Παυλάκης θα είναι ο Γενικός Διευθυντής της Neuraxpharm στην Ελλάδα και σε άλλες γεωγραφικά γειτονικές χώρες, που σταδιακά θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της η εταιρεία.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

21 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago