Πώς θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια νέα θητεία ως Πρόεδρος των ΗΠΑ;

«Αποβράσματα»

Οι αντίπαλοί του προτρέπουν όλους να παίρνουν στα σοβαρά τα όσα λέει, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη θητεία του Τραμπ έληξε με την εισβολή στο Καπιτώλιο από εκατοντάδες υποστηρικτές του που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν.

Ο πρώην πρόεδρος χαρακτηρίζει «ομήρους» όσους φυλακίστηκαν μετά την επίθεση στις 6 Ιανουαρίου 2021 και είπε ότι σκέφτεται να απονείμει χάρη σε «πολλούς» από αυτούς.

Τον Δεκέμβριο του 2022, υποστήριξε στο δίκτυό του Truth Social ότι η «νοθεία» των εκλογών του 2020 κατέστησε δυνατό «να τεθεί τέλος σε όλους τους κανόνες, κανονισμούς και άρθρα, ακόμη και σε αυτούς που καταγράφονται στο Σύνταγμα», προκαλώντας κατακραυγή.

Πιο πρόσφατα, τον Νοέμβριο, υποσχέθηκε να «εξολοθρεύσει τους κομμουνιστές, τους μαρξιστές, τους φασίστες και τους ριζοσπαστικούς αριστερούς τραμπούκους που ζουν σαν αποβράσματα στη χώρα μας».

Στην προεκλογική ομάδα του Μπάιντεν, η οποία τον κατηγόρησε ότι «μιμείται» τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Μπενίτο Μουσολίνι με αυτές τις δηλώσεις, ένας από τους εκπροσώπους του απάντησε ότι αυτό είναι «γελοίο». Πριν προσθέσει: «Όσοι κάνουν αυτού του είδους τους υπαινιγμούς (…) θα δουν τον μικρόκοσμό τους να καταρρέει όταν ο πρόεδρος Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο».

«Μουσουλμανική απαγόρευση», φορολογία και διπλωματία

Αναφορικά με τους μετανάστες, ένας από τους αγαπημένους του στόχους, ο Τραμπ ύψωσε και άλλο την εμπρηστική ρητορική του, κατηγορώντας τους ότι «δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας». Ο Μπάιντεν κατήγγειλε αυτή την ορολογία, λέγοντας ότι ο αντίπαλός του χρησιμοποιούσε τη ρητορική της «ναζιστικής Γερμανίας».

Είπε επίσης ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει «τη μεγαλύτερη εγχώρια επιχείρηση απέλασης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ και δεσμεύτηκε να επαναφέρει το αμφιλεγόμενο διάταγμά του για τη μετανάστευση που στοχεύει τις μουσουλμανικές χώρες, την περίφημη «μουσουλμανική απαγόρευση».

Στην αρχή της θητείας του το 2017, απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ σε υπηκόους επτά χωρών των οποίων ο πληθυσμός είναι ως επί το πλείστον μουσουλμανικός (Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Συρία, Υεμένη και, αρχικά, επίσης Ιράκ και Σουδάν).

«Θα κρατήσουμε ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες έξω από τη χώρα μας», είπε τον Οκτώβριο. «Θα θέσω επίσης ισχυρούς ελέγχους επί θεμάτων ιδεολογίας για όλους τους μετανάστες που έρχονται».

Όσον αφορά την οικονομία, ο Τραμπ ανέφερε συγκεκριμένα ότι σκέφτεται να επιβάλει φόρο περίπου 10% σε όλες σχεδόν τις εισαγωγές και να τερματίσει τη ρήτρα του «πιο ευνοημένου έθνους» που χορηγήθηκε στην Κίνα για την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου.

Για την Ουκρανία, ο 77χρονος Ρεπουμπλικάνος διαβεβαίωσε ότι θα μπορούσε να τερματίσει τη σύγκρουση «σε 24 ώρες» εάν επιστρέψει στην εξουσία, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Όλοι οι υπολοχαγοί του στο Κογκρέσο είναι αντίθετοι με την αποδέσμευση περισσότερης βοήθειας προς το Κίεβο.

Και ερωτηθείς αν η χώρα θα παραμείνει στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της πιθανής δεύτερης θητείας του, απάντησε: «Εξαρτάται από το αν μας φέρονται σωστά».

Δημοκρατικοί ακόμη και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι ανησυχούν. «Θα είναι το τέλος της Δημοκρατίας», μια ενδεχόμενη επανεκλογή Τραμπ, είπε προχθές ο Μπέρνι Σάντερς.

 

hlektragr

Recent Posts

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την Αρχαία Κόρινθο

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με…

8 ώρες ago

Έκτακτο Γεγονός: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίτσο (video)

Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…

10 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

12 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου…

12 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024 στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων με 31 θέματα…

12 ώρες ago

Πυροσβεστική: 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Από Ω/18:00/13-05-2024 έως Ω/18:00/14-05-2024 εκδηλώθηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους…

13 ώρες ago