ΔΙΕΘΝΗ

Η στιγμή που ένα 10χρονο αγόρι καταφέρνει να ξεφύγει από την επίδοξη απαγωγέα του – «Αποθέωση» για τον μικρό Σάμι

Ένα 10χρονο αγόρι από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ έγινε είδηση, όταν κατόρθωσε να γλιτώσει με έναν ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο από μια άγνωστη γυναίκα που το ακολουθούσε.

Ο μικρός Σάμι Γκριν από το Πότσταουν της Πενσιλβάνια γυρνούσε από το σχολείο του, όταν αντιλήφθηκε πως μια γυναίκα τον είχε πάρει το κατόπι. Η γυναίκα δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει στο παιδί, ισχυριζόμενη ότι ήξερε τους γονείς του. Καθώς όμως ο ίδιος ο Σάμι δεν την είχε ξαναδεί ποτέ του, δεν την πίστεψε και άρχισε να σκέφτεται το πώς θα μπορούσε να την ξεφορτωθεί.

Με αξιοθαύμαστη ευστροφία για την ηλικία του, ο Σάμι πήρε τη γρήγορη απόφαση να μπει στο Danie Bee Funky, το αγαπημένο του κατάστημα στην πόλη, για να αποφύγει μια πιθανή απαγωγή του. Πλάνα του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που διαθέτει το κατάστημα δείχνουν τον 10χρονο, την στιγμή που μπαίνει στην επιχείρηση και ζητά βοήθεια από την ταμία.

Μιλώντας στο WPVI , ο πατέρας του αγοριού μίλησε για την εμπειρία του γιου του πριν μπει στον ασφαλή χώρο του καταστήματος: «(Η γυναίκα) άρχισε να περπατάει μαζί του και να τον ρωτάει πού ήταν η οικογένειά του, πού ήταν ο μπαμπάς του. Του είπε ότι θα πήγαινε στο σούπερ μάρκετ και ότι θα μπορούσε να πάει μαζί της και να πάρει ό,τι ήθελε».

Ευτυχώς όμως, ο μικρός Σάμι μπήκε στο κατάστημα και ψιθύρισε στην ταμία να παραστήσει την μητέρα του. Η ταμίας, η 17χρονη Χάνα Ντάνιελς, φαίνεται στο βίντεο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης να μπαίνει ανάμεσα στο αγόρι και την άγνωστη γυναίκα, καθώς εκείνη προχωρά προς την πόρτα.

Βλέποντας την άγνωστη, η Χάνα τρέχει να κλειδώσει την πόρτα. Την ίδια στιγμή η άλλη γυναίκα ορμάει στην πόρτα, προσπαθώντας να μπει μέσα.

Μιλώντας στο CBS , η Χάνα αφηγήθηκε: «Ο μικρός μου είπε: “Προσποιήσου ότι είσαι η μαμά μου” και εγώ του απάντησα: “Καλά, πήγαινε πίσω”. Δεν ήθελε να φύγει από το πλευρό μου».

Το αστυνομικό τμήμα του Πότσταουν εντόπισε έκτοτε τη γυναίκα και την παρέπεμψε σε «υπηρεσίες ψυχικής υγείας», σύμφωνα με το τοπικό κανάλι WPVI.

Το WPVI μίλησε επίσης με την ιδιοκτήτρια του Danie Bee Funky, Ντάνι Σμολ, η οποία επαίνεσε το αγόρι που μπήκε και ζήτησε βοήθεια.

Η ιδιοκτήτρια επαίνεσε επίσης την υπάλληλό της, η οποία, αν και μόλις 17 ετών, παρέμεινε ήρεμη σε μια τεταμένη κατάσταση. Είπε: «Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτήν. Η Χάνα είναι μια νεαρή κοπέλα 17 ετών. Τα έκανε όλα σωστά».

Μιλώντας στο CBS, ο πατέρας του αγοριού πρόσθεσε πως το συμβάν είναι ένα σημαντικό μάθημα για κάθε γονέα:  «Σκεφτείτε κάθε πιθανό σενάριο και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά ξέρουν πώς θα έπρεπε να αντιδράσουν.  Εξασκηθείτε σε αυτά όπως θα κάνατε με ασκήσεις σεισμού ή πυρκαγιάς», είπε ο ανακουφισμένος πατέρας.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

11 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

11 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

12 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

12 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

13 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

13 ώρες ago