ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Φυλάκιση 109 ετών σε προπονητή για βιασμό αθλητών

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας γυμναστικής της Βραζιλίας, Φερνάντο ντε Καρβάλιο Λόπες, καταδικάσθηκε σε 109 χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση, για τον βιασμό τεσσάρων αθλητών και αθλητριών, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένας ανήλικος, όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος.

Ο Λόπες καταδικάσθηκε πρωτόδικα από δικαστήριο στην πόλη Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο, κοντά στο Σάο Πάολο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Globo Esporte, που είχε πρόσβαση στην διαδικασία, προστατευόμενη από το δικαστικό απόρρητο.

Ο Φερνάντο ντε Καρβάλιο Λόπες, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει έφεση, καθώς ισχυρίζεται πως είναι αθώος, κρίθηκε ένοχος για επίθεση σε τέσσερις αθλητές, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου 13 ετών τότε, σύμφωνα με την Globo Esporte, η οποία δεν προσδιορίζει την ηλικία άλλων αθλητών.

Παράλληλα και άλλες κατηγορίες βαρύνουν τον πρώην προπονητή. Πιό συγκεκριμένα, πριν από τέσσερα χρόνια, περίπου σαράντα αθλητές είχαν ισχυρισθεί στο κανάλι Globo TV ότι είχαν πέσει θύματα ηθικής, σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης από τον Λόπες. Μερικοί από αυτούς συμμετείχαν στη νομική διαδικασία ως μάρτυρες των γεγονότων που φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ 1999 και 2016, όταν ο Λόπες, ήταν επικεφαλής του συλλόγου MESC στο Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο.

Τον Απρίλιο του 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητικής Δικαιοσύνης (STJD) του απαγόρευσε ισοβίως, κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το άθλημά του.

hlektragr

Recent Posts

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

13 ώρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

13 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

13 ώρες ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

13 ώρες ago

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας…

13 ώρες ago

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»

Η διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διοργάνωσε την 17.5.2024 στη Σπάρτη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα,…

13 ώρες ago