ΔΙΕΘΝΗ

ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στη Ντνίπρο – Τουλάχιστον ένας νεκρός – Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός

Η πόλη Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, επλήγη από ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, νωρίς το πρωί βομβαρδίστηκαν «παιδικός σταθμός», «πολυκατοικία», καθώς και διώροφη «βιοτεχνία υποδημάτων», που έχει πάρει φωτιά. «Ένας άνθρωπος είναι νεκρός».

 

 

 

Επίσης ο  ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια υψηλής ακρίβειας, μεγάλου βεληνεκούς επίθεση εναντίον δύο στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων στις πόλεις Λουτσκ και Ιβάνο-Φρανκίβσκ στην Ουκρανία και τις κατέστησε μη επιχειρησιακές, ανακοίνωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Νωρίτερα ο Κονασένκοφ είχε επισημάνει ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κατέλαβαν την ουκρανική πόλη Βολνοβάχα που βρίσκεται βόρεια της Μαριούπολης, μια πόλη-λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα που πολιορκείται εδώ και ημέρες από τον ρωσικό στρατό.

Η Βολνοβάχα θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς αποτελεί τη βόρεια πύλη εισόδου προς τη Μαριούπολη.

Στο μεταξύ, η ρωσική στρατιωτική φάλαγγα που βρίσκεται έξω από το Κίεβο έχει «διασκορπιστεί σε μεγάλο βαθμό και ανακατανεμηθεί», αναφέρει η Maxar Technologies μετά τις νέες δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις δορυφορικές φωτογραφίες ορισμένα στοιχεία της συνοδείας έχουν «επανατοποθετηθεί» σε δάση και δεντρόφυτες περιοχές κοντά στη Λουμπιάνκα της Ουκρανίας, σύμφωνα με τη Maxar. Οι δορυφορικές εικόνες τραβήχτηκαν στις 11:37 π.μ. ώρα Κιέβου την Πέμπτη όπως αναφέρει το cnn.com.

Ακριβώς βόρεια της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ στο Γκοστομέλ της Ουκρανίας, φαίνονται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα σταθμευμένα σε δρόμους σε κατοικημένες περιοχές στην Οζέρα, 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Ρυμουλκούμενο πυροβολικό και άλλα οχήματα φαίνονται να κρύβονται σε αραιά σημεία δέντρων κοντά στη Λουμπιάνκα τρία μίλια βορειοδυτικά της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ.

Στην Μπερεστιάνκα 10 μίλια  δυτικά της αεροπορικής βάσης – μια σειρά από φορτηγά με εκτοξευτές πυραύλων τοποθετούνται σε ένα χωράφι κοντά σε δέντρα, σύμφωνα με το Maxar,

Νοτιοανατολικά του Ιβάνκιβ, το τέλος της αυτοκινητοπομπής των 64 χλμ – πολλά φορτηγά και εξοπλισμός εξακολουθούν να εμφανίζονται στο δρόμο.

 

hlektragr

Recent Posts

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -8- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

1 ώρα ago

Κρήτη: Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Καστέλλι

Ένας άνδρας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς που δέχτηκε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, στο χωριό Τσιφούτ…

1 ώρα ago

Εργασίες καθαριότητας από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει του Πάσχα

Με στόχο έναν καθαρότερο Δήμο, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και των ημερών του Πάσχα, με…

1 ώρα ago

Δήμος Κορινθίων: Κλειστό το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού

Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού (Λεωφ. Ιωνίας 86) θα παραμείνει κλειστό καθ΄ όλη τη…

1 ώρα ago

2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Παρουσιάστηκε την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο…

2 ώρες ago

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας…

2 ώρες ago