ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στοχεύουν την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, σε έναν νέο γύρο σκληρότερων κυρώσεων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκλεισαν τη Δευτέρα τους Αμερικανούς από τη συμμετοχή σε οποιεσδήποτε συναλλαγές με τη ρωσική κεντρική τράπεζα, το Εθνικό Ταμείο Πλούτου και το υπουργείο Οικονομικών, σε έναν γύρο νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Οι σκληρές οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και σε άλλες βασικές πηγές πλούτου είναι πιθανό να αυξήσουν τον πληθωρισμό της Ρωσίας, να ακρωτηριάσουν την αγοραστική της δύναμη και να μειώσουν τις επενδύσεις, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι τη Δευτέρα καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι νέες κυρώσεις.

«Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο ανατροφοδότησης που πυροδοτείται από τις επιλογές του ίδιου του Πούτιν και επιταχύνεται από τη δική του επιθετικότητα», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η κίνηση έρχεται αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα αρκετούς γύρους κυρώσεων με στόχο τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και των μεγαλύτερων δανειστών της Ρωσίας.

Η ενέργεια της Δευτέρας «παγώνει» κάθε περιουσιακό στοιχείο που κατείχε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια κίνηση που ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε ότι θα εμποδίσει τη δυνατότητα της Ρωσίας να έχει πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ανέφερε ότι είχε επίσης επιβάλει κυρώσεις σε ένα βασικό ρωσικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, το Russian Direct Investment Fund.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου

''Εν μέσω ετοιμασιών για την έκθεση ζωγραφικής " ΜΗΤΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ " στο Beau…

15 ώρες ago

«Ιπτάμενο» πλοίο φαινόταν από την ακτή – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

«Ιπτάμενο» πλοίο στα ανοιχτά της Κύμης – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που το…

16 ώρες ago

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

17 ώρες ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

18 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

18 ώρες ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

19 ώρες ago