Τουρκία- Κορονοϊός: Εγκρίθηκε εκτάκτως το «ντόπιο» εμβόλιο Turkovac- Ξεκινούν τέλη Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί

Τουρκία: Οι αρχές έδωσαν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στο εγχώρια αναπτυγμένο εμβόλιο για τον  Covid-19, που ονομάζεται Turkovac και θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στις εγκαταστάσεις παραγωγής του εμβολίου στη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο Turkovac Covid-19, που είχε καθυστερήσει πολύ, εγκρίθηκε για χρήση στην Τουρκία και θα αρχίσει να χορηγείται από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Κότζα χάρηκε για το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν πλέον μία από τις μόλις εννέα χώρες που κατασκευάζουν εμβόλια για τον Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του. Ο υπουργός Υγείας επαίνεσε επίσης τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ηγεσία του και τη διασφάλιση της χρήσης του εμβολίου.

Σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία του, ο Ερντογάν χαιρέτισε επίσης την εξέλιξη. «Το εμβόλιο Turkovac… είναι το σύμβολο των προσπαθειών μας να προστατεύσουμε το έθνος μας από την επιδημία με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Θα χαρούμε να μοιραστούμε αυτό το εμβόλιο με όλη την ανθρωπότητα», είπε.

Το εμβόλιο αναμενόταν να είναι έτοιμο νωρίτερα φέτος, αλλά προέκυψα καθυστερήσεις. Χορηγείται σε δύο δόσεις με διαφορά 28 ημερών.

Περισσότερες από 125 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας εμβόλια της κινεζικής Sinovac και της Pfizer-BioNTech. 51 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις από τα εμβόλια, ενώ λιγότεροι έχουν λάβει και μια τρίτη, αναμνηστική δόση.

Η Τουρκία έχει πληγεί σκληρά από τον Covid-19, με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν περίπου 80.000 θανάτους. Οι λοιμώξεις παραμένουν υψηλές, με περίπου 20.000 νέα κρούσματα την ημέρα. Ο μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων σε βάση 7 ημερών έχει πέσει πρόσφατα κάτω από τους 200.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

17 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago