Μια συνταγή που θα δώσει στο γιορτινό τραπέζι σας γλυκόξινη γευστική νότα, μαζί με πλούσια αρώματα από μπαχαρικά, πορτοκάλι και δεντρολίβανο.
Μια συνταγή που θα δώσει στο γιορτινό τραπέζι σας γλυκόξινη γευστική νότα, μαζί με πλούσια αρώματα από μπαχαρικά, πορτοκάλι και δεντρολίβανο.
Μαρινάρετε το κουνέλι στο νερό και το ξίδι για 8 ώρες ή αποβραδίς. Μετά το στραγγίζετε και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚C. Πασπαλίζετε το κουνέλι με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρετε σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το σβήνετε με το κρασί και το τοποθετείτε στη γάστρα μαζί με τα υγρά του τηγανιού.
Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την ντομάτα, όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρουν βράση ρίχνετε την σάλτσα πάνω από το κουνέλι.
Προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε το κουνέλι στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Πρέπει να μείνει περίπου 1½ φλιτζάνι σάλτσα στο τέλος. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος. Αφαιρείτε την κανέλα και την φλούδα πορτοκαλιού, σερβίρετε το κρέας με την σάλτσα του σε πιατέλα ή στα πιάτα και συνοδεύετε με μικρές ολόκληρες πατατούλες φούρνου.
Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…
Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…
Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…
Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…
Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…