Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Χειροτονία εις Πρεσβύτερο του Πρωτοδιακόνου της Μητροπόλεως Λεμεσού

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, ημέρα όπου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη θαυμαστή διάσωση του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νεοφύτου του Εγκλείστου.

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αμαθούντος κ. Νικολάου και Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου. Τους αρχιερείς περιέβαλαν, κύκλω του ιερού θυσιαστηρίου, πλήθος ιερέων και διακόνων, από Κύπρο και Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χειροτόνησε εις Πρεσβύτερο τον π. Σπυρίδων Παπαβασιλείου ο οποίος για δεκατέσσερα έτη διακόνησε ως Πρωτοδιάκονος της Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον Ευστάθιο Παπαβασιλείου, υιό του νέου Πρεσβυτέρου.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας, ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος, έγινε δέκτης των ευχών και της αγάπης κλήρου και λαού.

Ο π. Σπυρίδων είναι έγγαμος κληρικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Cambridge, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και υποψήφιος διδάκτωρ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σχετικά με την ψηφιακή τεκμηρίωση της εκκλησιαστικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.