ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2022: To… κονσέρτο για πολυβόλα από την Πορτογαλία και οι Μαροκινοί… κομάντος που απέκλεισαν τους Ισπανούς

Μουντιάλ 2022: Ο Φερνάντο Σάντος, έχοντας και τη στήριξη των Πορτογάλων οπαδών, άφησε εκτός ενδεκάδας μετά από 31 αγώνες τον Κριστιάνο Ρονάλντο και δικαιώθηκε απόλυτα. Η Πορτογαλία νίκησε με 6-1 την Ελβετία και με εντυπωσιακό τρόπο πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Μουντιάλ 2022 όπου θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο.

Ο Γκονσάλο Ράμος, που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ρονάλντο, απέδειξε ότι αυτός έπρεπε να ξεκινά πετυχαίνοντας τρία γκολ στο 17’, στο 51΄ και στο 67’.

Γκολ επίσης πέτυχε ο Πέπε στο 33’, και μάλιστα με αυτό έγραψε ιστορία.

Σε ηλικία 39 ετών και 283 ημερών, προσπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και έγινε ο 2ος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ, πίσω μόνο από τον Ροζέ Μιλά, που σκόραρε το 1994 για το Καμερούν κόντρα στη Ρωσία σε ηλικία 42 ετών και 39 ημερών. Ταυτόχρονα, είναι ο γηραιότερος σκόρερ στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Ο Γκερέιρο στο 55’ πέτυχε το τέταρτο γκολ για τους Πορτογάλους με τους αποδιοργανωμένους Ελβετούς να μειώνουν σε 4-1 στο 58’ με τον Ακάντζι.

Το κερασάκι στην τούρτα για την Πορτογαλία έβαλε ο Λεάο στις καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι η τελευταία ομάδα που κράτησε το μηδέν απέναντι στην Πορτογαλία σε Μουντιάλ ήταν το 2014 η Γερμανία (4-0), με τους Πορτογάλους να βρίσκουν δίχτυα και στα ένδεκα ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχουν δώσει από τότε, με συνολικά 21 γκολ.

Αναφορικά με τον Ρονάλντο ο Φερνάντο Σάντος πριν από τον αγώνα, εξηγώντας την απόφασή του να τον αφήσει εκτός, είπε: «Δεν ισχύει ότι ο Ρονάλντο έμεινε στον πάγκο για το επεισόδιο που είχαμε (σ.σ.: τον έβρισε  στο ματς με τη Ν. Κορέα), όλα έχουν ξεχαστεί. Είναι καθαρά κίνηση τακτικής. Είχαμε δύο ημέρες μέχρι τον αγώνα για να προετοιμαστούμε. Εχουμε πάρει διαφορετικές αποφάσεις για διαφορετικά παιχνίδια.

Ο Ρονάλντο είναι παίκτης-υπόδειγμα και θα βοηθήσει την πορεία της Πορτογαλίας». Πάντως, όταν η κάμερα έπιασε τον Πορτογάλο άσο να λέει χαμογελαστός και με πάθος τον εθνικό ύμνο της χώρας του, ο κόσμος τον αποθέωσε. Οπως έγινε και στο 72’, όταν μπήκε ως αλλαγή αντικαθιστώντας τον Ράμος, και δυστυχώς για αυτόν σε ακόμη ένα νοκ-άουτ δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Ρονάλντο δεν έχει βρει δίχτυα στους έξι αγώνες νοκ-άουτ που έχει αγωνιστεί.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Οτάβιο (73’ Βιτίνια), Καρβάλιο, Μπ. Σίλβα (81’ Νέβες), Φερνάντες (87’ Λεάο), Ράμος (73’ Ορτα), Φέλιξ (72’ Ρονάλντο).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Φερνάντες, Σαρ (46’ Τσεμέρτ), Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (54’ Ζακάρια), Τζάκα, Σακίρι, Σο (54’ Σεφέροβιτς), Βάργκας (66’ Οκαφόρ), Εμπολό (89’ Τζασαρί).

Μουντιάλ 2022: Μαροκινοί … κομάντος απέκλεισαν τους Ισπανούς!

Το μεγαλύτερο μπαμ στο φετινό Μουντιάλ έκανε το Μαρόκο που πέρασε στα προημιτελικά, αφήνοντας έξω ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, την Ισπανία!

Η Ισπανία τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην έκπληξη του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Μαρόκο, (συγκέντρωσε επτά βαθμούς στον όμιλο). Για ακόμη μία φορά είχε την κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία και σωστή πίεση ψηλά, όμως δεν μπόρεσε να γίνει ουσιαστικά απειλητική απέναντι στην πολύ καλά στημένη άμυνα του Μαρόκου. Η αφρικανική ομάδα είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο και έμεινε πιστή σε αυτό. Οσες φορές κατάφερε να κλέψει την μπάλα, προσπάθησε να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση, για να βρει ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα.

Παράλληλα, ανά διαστήματα μπόρεσε να κρατήσει λίγο την μπάλα, υπήρξαν απειλές προς την εστία του Σιμόν, όχι όμως κάποια τρομερή τελική. «Κλειδί» και για τα δύο είναι η ταχύτητα των Βορειοαφρικανών.

Από την άλλη, οι Ισπανοί σε κανένα σημείο του αγώνα δεν επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, όντας «βραχυκυκλωμένοι» και ανήμποροι να απειλήσουν ουσιαστικά τον Μπόνου.

Τελικά και οι δύο ομάδες έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Σιμόν να νικά τον Σεντίρα σε τετ α τετ, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Σαράμπια σημάδεψε το δοκάρι από πλάγια θέση.

Η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με το Μαρόκο να κερδίζει με 3-0 και να πανηγυρίζει μπροστά σε 25.000 φιλάθλους.

Οι Σαμπίρι, Ζίγιες και Χακίμι ήταν οι εύστοχοι και οι Σαράμπια, Σολέρ και Μπούσκετς αστόχησαν.

Μαρόκο: Μπόνο-Χακίμι, Αγκέρ (84’ Ελ Γιαμίκ), Σάις, Μαζράουι (82’ Αλάλ) – Αμπραμπατ, Ουναχί (120’ Μπαντούν), Αμαλάχ (82’ Σεντίρα) – Ζιγιές, Μπουφάλ (66’ Εζαμπντέ), Εν- Νεσίρι (82’ Σαμπιρί)

Ισπανία: Σιμόν- Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Αλμπα (98’ Μπαλντέ) – Μπουσκέτς, Πέδρι, Γκάβι (63’ Σολέρ) – Ολμο (98’ Φατί), Τόρρες (75’ Νίκο Γουίλιαμς, 119’ Σαράμπια), Ασένσιο (63’ Μοράτα).

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι: «Καρφώθηκε» με το αυτοκίνητό του σε δέντρο (photos)

Ο 55χρονος, μεταφέρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του αλλά και τραύμα στο κεφάλι, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο…

8 λεπτά ago

Διώρυγα Κορίνθου: Άνοιξε και πάλι το κανάλι για τη ναυσιπλοΐα

Όπως γνωστοποίησε η Ανώνυμος Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου από σήμερα, 1η Μάϊου 2024,  το…

19 λεπτά ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πρωτομαγιά

Του Προφήτου Ιερεμία, του Αγίου Πανάρετου, της Οσίας Ισιδώρας, της Αγίας Ταμάρας και του Αγίου…

24 λεπτά ago

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Αρκαδία

 Συνελήφθησαν στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, -2-17χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων…

27 λεπτά ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -8- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

18 ώρες ago

Κρήτη: Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Καστέλλι

Ένας άνδρας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς που δέχτηκε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, στο χωριό Τσιφούτ…

18 ώρες ago