Χωρίς κατηγορία

Σπόροι, έδαφος και ήλιος, κηπουρική φροντίδα: Ανακαλύπτοντας τα πολλά υγιεινά οφέλη της κηπουρικής

Η κηπουρικη φροντιδα:

Βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών
Χτίζει δύναμη
Βελτιώνει τη μνήμη
Τονώνει τη διάθεση
Μειώνει το άγχος
Βοηθά στην αποκατάσταση του εθισμού
Προωθεί τις ανθρώπινες σχέσεις
Θεραπεύει και ενδυναμώνει
Καταπολεμά το οικολογικό άγχος

Πως η πανδημία άλλαξε το τρόπο ζωής

Στις αρχές της πανδημίας του COVID-19 στην Ελλάδα, καθώς τα lockdown έθεσαν χιλιάδες χωρίς δουλειά και τα πρωτοσέλιδα προέβλεπαν ελλείψεις τροφίμων, οι κάποιοι ανήσυχοι Έλληνες σήκωσαν τις τσουγκράνες και τα μπαστούνια τους.

Πολλοί άνθρωποι αποκόπηκαν από τις κοινωνικές συγκεντρώσεις. Ανησυχούσαν για τα γυμνά ράφια και τα μολυσμένα παντοπωλεία. Και χρειάζονταν κάτι για να απασχολήσουν τους μαθητές.

Σε απάντηση, αριθμοί ρεκόρ ανθρώπων άρχισαν να καλλιεργούν κήπους. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι σπόροι, τα σποριόφυτα και τα οπωροφόρα δέντρα εξαντλήθηκαν στο διαδίκτυο και σε κέντρα κηπουρικής και τώρα η αγορά αυτή έχει επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα.

Όπως αποδεικνύεται, η παρόρμηση στον κήπο είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετική ιδέα – είτε αντιμετωπίζετε είτε όχι μια κρίση – επειδή η κηπουρική είναι ένα από τα πιο υγιεινά χόμπι που μπορείτε να αναπτύξετε.

Η υπαίθρια κηπουρική μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να καταπολεμήσει τις ασθένειες

Μοιάζεις περισσότερο με φυτό από όσο φαντάζεσαι. Το σώμα σας είναι ικανό για φωτοσύνθεση – τη διαδικασία όπου τα φυτά φτιάχνουν τα δικά τους τρόφιμα χρησιμοποιώντας το ηλιακό φως.

Το δέρμα σας χρησιμοποιεί το ηλιακό φως για να φτιάξει ένα από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε: βιταμίνη D. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι μια μισή ώρα στον ήλιο μπορεί να παράγει μεταξύ 8.000 και 50.000 διεθνείς μονάδες (IU) βιταμίνης D στο σώμα σας, ανάλογα με την ποσότητα των ρούχων σας το κάλυμμα και το χρώμα του δέρματός σας.

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για κυριολεκτικά εκατοντάδες λειτουργίες του σώματος – η ενίσχυση των οστών και το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι μόνο δύο από αυτές. Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι η έκθεση στον ήλιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης:

  • καρκίνος του μαστού
  • καρκίνο του παχέος εντέρου
  • καρκίνο της ουροδόχου κύστης
  • καρκίνος του προστάτη
  • μη-Hodgkin λέμφωμα
  • σκλήρυνση κατά πλάκας
  • Εάν τα επίπεδα βιταμίνης D σας είναι χαμηλά, έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξετε εξάρσεις ψωρίασης, μεταβολικό σύνδρομο (μια προδιαβητική κατάσταση), διαβήτη τύπου ΙΙ και άνοια επίσης.

 

Το Αμερικάνικο Centers for Disease Control and Prevention (CDC)Trusted Source  λέει ότι η κηπουρική είναι άσκηση. Δραστηριότητες όπως το τσουγκράνισμα και το κόψιμο του χόρτου μπορεί να εμπίπτουν στην κατηγορία της ελαφριάς έως μέτριας άσκησης, ενώ το φτυάρι, το σκάψιμο και το κόψιμο ξύλου μπορεί να θεωρούνται έντονη άσκηση.

Μελέτες έχουν βρει ότι η σωματική άσκηση της εργασίας σε κήπο μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση τόσο της αύξησης βάρους που σχετίζεται με την ηλικία όσο και της παχυσαρκίας ειδικά της παιδικής. Οι επεμβάσεις και η χειρουργική παχυσαρκίας (γαστρικό μπαλόνι κ.α.) έχουν φτάσει στο ζενίθ. Βάλτε λοιπόν τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν στον κήπο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η εργασία σε έναν κήπο χρησιμοποιεί κάθε σημαντική μυϊκή ομάδα στο σώμα. Αυτό το γεγονός δεν θα εκπλήξει κανέναν που έχει ξυπνήσει με πόνο μετά από μια μέρα στην αυλή.

Εξοπλισμός Κηπουρικής

Το Bigstore.me το μεγαλύτερο E-shop σε είδη κηπουρικής που αντέχουν στο χρόνο μας βοήθησε να στήσουμε αυτή την εξαιρετική λίστα από είδη κηπουρικής για όλες τις ηλικίες που μόλις την είδα αποφάσισα να πάρω και εγω κάποια εργαλεία και μηχανήματα. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν!!!

  • Ύδρευση & Άρδευση
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΗΠΟΥ

Ευχαριστούμε το bigstore για την συμβολή του και τις συμβουλές του για τον κήπο

hlektragr

Recent Posts

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

2 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

2 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

4 ώρες ago

Πυροβολισμοί με νεκρό στο Μαρούσι: Πώς έγινε η συμπλοκή

Φονικός διαπληκτισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, με…

5 ώρες ago

Κόρινθος: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη, χθες (26.4.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, 17χρονος ημεδαπός,…

5 ώρες ago

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Eisenhower

Στη Σούδα κατέπλευσε νωρίς το πρωί το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower”. Το…

5 ώρες ago