Την καθιερωμένη του «καλημέρα» μας είπε και σήμερα ο Αρκάς, σχολιάζοντας με ένα νέο σκίτσο την υποκρισία και τις κοινωνικές αντιφάσεις.
Στην εικόνα, ένας άγριος και πεινασμένος λύκος στέκεται πάνω από ένα τρομαγμένο, ανήμπορο πρόβατο, έτοιμος να το κατασπαράξει. «Μα εγώ είμαι με το μέρος σου» είπε το πρόβατο, «υποστήριξα ακόμα και το δικαίωμά σου να τρως πρόβατα». «Μισώ τους δικαιωματιστές» γρύλισε ο λύκος.
Το σκίτσο σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο τη σχέση δύναμης, υποκρισίας και δικαιωμάτων, αναδεικνύοντας τη διαρκή ένταση ανάμεσα σε εκείνους που προσπαθούν να υπερασπιστούν αρχές και αξίες και σε όσους κινούνται μόνο με γνώμονα το συμφέρον και την ισχύ τους. Μέσα από την αλληγορία του λύκου και του προβάτου, ο Αρκάς δείχνει ότι η καλή πρόθεση και η υποστήριξη ενός δικαιώματος δεν αρκούν όταν η άλλη πλευρά δεν αναγνωρίζει ούτε καν τα βασικά όρια, λειτουργώντας αποκλειστικά με γνώμονα την αυτοεπιβίωση και την επιβολή.
Το σκίτσο γίνεται έτσι μια κριτική για κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις, όπου η ισχύς υπερβαίνει τη λογική των δικαιωμάτων, ενώ η υποστήριξη και η εμπιστοσύνη μπορεί να μετατραπεί σε αδυναμία.
