Η Γλυφάδα αποδίδει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Α’ Μητροπολίτη και θεμελιωτή της Τοπικής Εκκλησίας, Μακαριστό Παύλο. Αύριο, Πέμπτη 21 Μαϊου, ανήμερα της εορτής των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα γίνουν στις 8:00 το βράδυ, αμέσως μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό, τα αποκαλυπτήρια της Προτομής του Μακαριστού Κυρού Παύλου, στο προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλος (κατά κόσμον Ευστράτιος Τσαούσογλου), γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 1943 με καταγωγή από τη Σμύρνη. Διακρίθηκε για το πλούσιο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη Μητρόπολη έως την κοίμησή του τον Φεβρουάριο του 2019.
Ο Μητροπολίτης Παύλος ήταν γνωστός για τη βαθιά του πίστη, την προσήλωσή του στις πατροπαράδοτες αξίες και τη μέριμνά του για τους νέους και τις ευπαθείς ομάδες. Έδωσε έμφαση στην κατήχηση και στην οργάνωση του συσσιτίου της Μητρόπολης για την ανακούφιση των ευάλωτων συνανθρώπων μας, ιδιαίτερα κατά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.




H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.