LIFESTYLE / Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025, 09:15 / Συν 1

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν ο Αλέξανδρος Πιεχόβιακ ξεχωρίζει μέσα από τη νέα σειρά του Alpha «Να μ’ αγαπάς», όπου υποδύεται τον Χάρη Καλλιγά — τον γιο της Ζωής και του Θεόφιλου.

Μεγαλωμένος μέσα στα πλούτη, ο Χάρης θεωρεί πως ο κόσμος υπάρχει για να ικανοποιεί τις επιθυμίες του, ενώ ο Ορφέας αποτελεί για εκείνον μια σκιά που καλό θα ήταν να παραμεριστεί ώστε να λάμψει ο ίδιος. Ο χαρακτήρας του συχνά παίρνει λανθασμένες αποφάσεις, οι οποίες καταλήγουν να εκθέτουν την οικογένεια και να γίνονται πηγή χλευασμού.

Να μ’ αγαπάς – Πιεχόβιακ: Σε κάθε επεισόδιο υπάρχει μια ανατροπή με κάτι καινούριο

na-m-agapas-mitrousi-pexoviak.jpg

Πίσω όμως από τον απαιτητικό αυτό ρόλο κρύβεται ένας ταλαντούχος 32χρονος ηθοποιός με ενδιαφέρουσα προσωπική ιστορία.

Ο Αλέξανδρος έχει μεγαλώσει στη Λάρισα, από όπου ένιωσε νωρίς την ανάγκη να φύγει. «Έπρεπε να διαβάσω και να ανοίξω τους ορίζοντές μου» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά. Στα 18 του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, όπου έζησε για δέκα ολόκληρα χρόνια.

alexpiechowiak171906215033960619211039886444288291734.jpg

Με καταγωγή από δύο χώρες, η ταυτότητά του είναι μια όμορφη μίξη. Ο πατέρας του είναι Πολωνός, ενώ η μητέρα του έχει ρίζες τόσο από την Πολωνία όσο και από την Ελλάδα. Η ιστορία της οικογένειάς του είναι γεμάτη διαδρομές και συναντήσεις.

Ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας ήταν πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, όπου γνώρισε τη γιαγιά του. Οι γονείς του γνωρίστηκαν στο σχολείο, όταν ο πατέρας του έμεινε μια τάξη και βρέθηκε στην ίδια με τη μητέρα του.

Έτσι ξεκίνησε η κοινή τους πορεία που τους έφερε τελικά στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος μιλά άριστα Πολωνικά και κρατά δυνατούς δεσμούς με τις ρίζες του.

alexpiechowiak176026309837416805211568608844288291734.jpg

Έχει επίσης μια αδελφή, οκτώ χρόνια μεγαλύτερή του, με την οποία θυμάται να συγκρούεται συχνά την περίοδο που εκείνη διάβαζε για τις Πανελλήνιες κι εκείνος απλώς… ήθελε να παίξει.

Τα ταξίδια είναι μια από τις μεγαλύτερες αγάπες του, ενώ δηλώνει πως δεν μπορεί να μένει για πολύ στο ίδιο μέρος, θα ήθελε κάποια στιγμή να φύγει στο εξωτερικό για δουλειά.

Ως παιδί είχε φοβία με τους κλόουν και τους ξυλοπόδαρους, μια φοβία που ξεπέρασε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, δουλεύοντας για ένα διάστημα ο ίδιος ως κλόουν.

alexpiechowiak175326617936829861109963301484288291734.jpg

Διατηρεί επίσης μια ιδιαίτερη αγάπη για τους πιγκουίνους, τους οποίους βρίσκει χαριτωμένους και «συντροφικά ζώα που ζουν στον πάγο».

Στην τηλεόραση τον έχουμε ήδη δει σε αρκετές δημοφιλείς σειρές. Πριν από το «Να μ’ αγαπάς», συμμετείχε στο «Κάνε ότι κοιμάσαι», στο «Άσε μας ρε μαμά» και στους «Συμπέθερους από τα Τίρανα».

Ο Αλέξανδρος Πιεχόβιακ διαθέτει το ταλέντο και τη γκάμα για να συνεχίσει να μας απασχολεί δημιουργικά τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: gossip-tv.gr