Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Αιθιοπία: Διπλή επίθεση κατά χριστιανών με τουλάχιστον 60 νεκρούς

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στη σπαρασσόμενη από συγκρούσεις περιοχή Ορόμια της Αιθιοπίας, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με την “Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία”.

Εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι όλα τα θύματα ήταν χριστιανοί, χωρίς ωστόσο να δώσουν λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου τους ή για το ποιος βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Ορόμια και μια πηγή που συνδέεται με μια συμμαχία ανταρτών –η οποία μάχεται κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη βόρεια περιοχή Τιγκράι– αλληλοκατηγορήθηκαν για τις επιθέσεις.

Η Ιερά Σύνοδος της “Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας” Τεουαχέντο ανακοίνωσε ότι 14 πιστοί σκοτώθηκαν στην περιφέρεια Μέρτι στην περασμένη Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, ενώ άλλοι 46 έχασαν τη ζωή τους στην περιφέρεια Σέρκα το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου.

Στην ανακοίνωση της Εκκλησίας, η οποία εκδόθηκε χθες, Δευτέρα, προστίθεται ότι πυρπολήθηκαν περισσότερα από 20 σπίτια, ενώ πάνω από 20 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία φέροντας σοβαρά τραύματα.

Η περιφερειακή κυβέρνηση υποστήριξε, χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, ότι οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν από τη συμμαχία των ανταρτών με σκοπό την πρόκληση θρησκευτικής σύγκρουσης.

Από την πλευρά της, η πηγή που συνδέεται με τη συμμαχία των ανταρτών απέδωσε τις δολοφονίες στην περιφερειακή κυβέρνηση της Ορόμια, επικαλούμενη συνομιλίες με δύο κατοίκους της περιοχής.

Η οργάνωση των ανταρτών «Στρατός Απελευθέρωσης των Ορόμο» (Oromo Liberation Army – OLA) –την οποία η περιφερειακή κυβέρνηση έχει κατηγορήσει για προηγούμενες επιθέσεις εναντίον oρθοδόξων χριστιανών– δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό.

Ο OLA αποτελεί μία από τις επτά ένοπλες οργανώσεις που ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα τη δημιουργία συμμαχίας, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αμπι Αχμεντ.

Πηγή: Καθημερινή, Reuters

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.