Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Κατασκηνωτικό διήμερο για γονείς και παιδιά στη Δράμα

Ένα κατασκηνωτικό διήμερο γεμάτο μοναδικές εμπειρίες για γονείς και παιδιά διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, το Σαββατοκύριακο 11-12 Οκτωβρίου, στα πλαίσια έναρξης της νέας κατηχητικής χρονιάς.

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Γυμνασίου Αρρένων Δράμας, η δράση «Κατασκήνωση στην πόλη». Περισσότερα από 200 παιδιά και στελέχη του νεανικού έργου της Μητρόπολης έζησαν μία μέρα με προσευχή, παιδαγωγικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια, κατασκευές, κοινή τράπεζα και όμορφη παρέα.

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων «Μέγας Βασίλειος» στην Εξοχή Νευροκοπίου, συναντήθηκαν οικογένειες και πέρασαν «Μία ημέρα για γονείς και παιδιά στην Κατασκήνωση». Το πρόγραμμα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, πρωινό και χωρισμό της Κατασκήνωσης σε δύο ομάδες.

Η ομάδα των γονέων είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ένα γόνιμο διάλογο με τον ψυχολόγο κ. Αθανάσιο Κανάκη, με θέμα «Όρια κι ελευθερία στο διαδίκτυο: ο ρόλος του γονέα στη νέα ψηφιακή εποχή». Η δεύτερη ομάδα, των παιδιών, με τη συνδρομή των στελεχών, έπαιξε διάφορα κατασκηνωτικά παιχνίδια. Όλοι συναντήθηκαν στο μεσημεριανό γεύμα και απόλαυσαν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παιχνίδια τραπεζαρίας και παραδοσιακούς χορούς.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με απογευματινό καφέ, γλυκό και ελεύθερο χρόνο, ώστε να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι την ομορφιά της φύσης. Η αποχώρηση των οικογενειών έγινε με χαμόγελα κι ευχές η δράση αυτή να ξαναπραγματοποιηθεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.