Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΜΥΕΕ

Τον Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κα Γενικό Διευθυντή της ΕΜΥΕΕ κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα δέχθηκε σε ακρόαση -λίγο προτού αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη- ο Μητροπολίτης Σόφιας και Πατριάρχης πάσης Βουλγαρίας κ. Δανιήλ.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε, για ακόμη μία φορά, τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου να παραστεί στο Συνέδριο, την οποία του είχε επιδώσει στην Σόφια στις 16 Μαΐου 2025, ο Διευθυντής του Κλάδου Εκδόσεων, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

Ο κ. Κατσιάρας εκ μέρους του Περιοδικού και των συνεργατών του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη για την αποδοχή της πρόσκλησης και επεσήμανε πόσο εύστοχη ήταν η εισήγησή του στο Συνέδριο. Επίσης, ανέφερε ότι η παρουσία του στην Θεσσαλονίκη και στο Συνέδριο θα δώσει νέα ώθηση στον θεολογικό διάλογο και στον προβληματισμό που αναπτύσσεται γύρω από τη φιλοσοφία της τεχνολογίας, η οποία μεταφέρει το πρόβλημα στην ουσία του πέρα από την καλή και κακή χρήση των ψηφιακών εφαρμογών.

Ο Πατριάρχης, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του Συνεδρίου, εξέφρασε την επιθυμία να διοργανωθεί ένα αντίστοιχο Συνέδριο και στη Σόφια. Ο κ. Κατσιάρας ανταποκρίθηκε, δηλώνοντας ότι η εμπειρία που έχει αποκτήσει η Οργανωτική Επιτροπή, όπως και ο ίδιος προσωπικά, είναι στη διάθεση του Πατριαρχείου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.