Η Πύλος τίμησε την Πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα
Με την παρουσία πλήθους πιστών και με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Πολιούχου της Πύλου Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης.

Επίκεντρο του εορτασμού ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην πόλη της Πύλου, όπου προέστη του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο π. Φίλιππος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στον σεβασμό και την τιμή που αποδίδουμε στην εικόνα της Θεοτόκου της επονομαζομένης Μυρτιδιωτίσσης και στο «κατ’ εικόνα» που μας έχει προσφέρει ο Θεός κατά την δημιουργία.

Τόνισε ότι ενώ τιμάμε και προσκυνούμε τα ιερά εικονίσματα εν τούτοις πολλές φορές αλλοιώνουμε το «κατ’εικόνα» με τα πάθη και τις αδυναμίες μας. Κι ενώ προσκυνούμε την εικόνα, την ίδια στιγμή το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η δική μας εικόνα που έχουμε δημιουργήσει με εγωιστική διάθεση.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με την συνοδεία των φιλαρμονικών του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου – Νέστορος, προεξαρχόντων των τοπικών αρχών, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Μίλτου Χρυσομάλλη, του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Δημητρίου Καφαντάρη, των Λιμεναρχών Πάτρας και Πύλου και πολλών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Περισσότερες φωτογραφίες:






H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
                                                                                    Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.                                                                                          
 
						