Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Δεξίωση Ονομαστηρίων Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας

Τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2025, περισσότεροι από 500 πιστοί από ενορίες και κοινότητες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο συγκεντρώθηκαν στο Royal Lancaster Hotel στο Λονδίνο για το ετήσιο Gala της Ονομαστικής Εορτής προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα, κατά την εορτή του Αγίου Νικήτα του Μεγαλομάρτυρα.

Η βραδιά, η οποία υποστήριξε τα Φιλανθρωπικά και Εκπαιδευτικά Τμήματα της Αρχιεπισκοπής, συνδυάστηκε με εγκάρδιες αφιερώσεις, συναναστροφή και εορτασμό.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την ομιλία του Αιδεσιμότατου Αρχιμανδρίτη Νεφών Τσιμάλη, Πρωτοσυνέλλου της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος καλωσόρισε θερμά τους συγκεντρωμένους καλεσμένους. Στην ομιλία του, αποτίμησε φόρο τιμής στον Αρχιεπίσκοπο ως πνευματικό πατέρα, υπογραμμίζοντας το ποιμαντικό του υπόβαθρο και το εύρος του έργου του, το οποίο συνεχίζεται σήμερα στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα δείπνο τριών πιάτων και συγκινητικές μουσικές εκδηλώσεις. Η βραδινή διασκέδαση ξεκίνησε με την εμφάνιση της Αγγελικής Δάρα, η οποία με την δυνατή φωνή της έδωσε έναν εορταστικό τόνο στην εκδήλωση. Μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη ήταν η εμφάνιση της διάσημης τραγουδίστριας Καίτη Κούλια, από το νησί της Καλύμνου, από όπου κατάγεται ο Αρχιεπίσκοπος, η οποία ερμήνευσε πολλά γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την αφοσιωμένη ηγεσία του Άρχοντος Louis Loizou, του οποίου οι άοκνες προσπάθειες, σε συνδυασμό με αυτές της οργανωτικής επιτροπής, εξασφάλισαν την επιτυχία αυτής της αξέχαστης γιορτής. Η Αρχιεπισκοπή εξέφρασε επίσης την βαθιά ευγνωμοσύνη της στους δωρητές και τους υποστηρικτές, η γενναιοδωρία των οποίων κατέστησε δυνατή τη διοργάνωση της βραδιάς και οι συνεισφορές των οποίων συνεχίζουν να στηρίζουν τα ζωτικά διακονήματα της Αρχιεπισκοπής.

Στην ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας έστρεψε την προσοχή μακριά από τον εαυτό του και προς τον κλήρο. Μιλώντας για την ακούραστη προσφορά και αφοσίωσή τους στον λαό του Θεού, κάλεσε όλους τους ιερείς που ήταν παρόντες να σηκωθούν και να αναγνωρισθούν, οδηγώντας τους πιστούς σε ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το έργο τους. Ο Αρχιεπίσκοπος απέτισε επίσης θερμό φόρο τιμής στους προκατόχους του που άνοιξαν το δρόμο για τη σημερινή Αρχιεπισκοπή, ενθυμούμενος με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο και τη μακρά και αφοσιωμένη προσφορά του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα της ονομαστικής του εορτής για τη ζωή της Εκκλησίας, προσφέροντας λόγια ευγνωμοσύνης προς τους πιστούς και ενθαρρυντικά λόγια προσευχής για να συνεχίσουν να υπηρετούν, να είναι ενωμένοι και να αγαπούν.

Η γιορτή ήταν μια ηχηρή έκφραση της αγάπης της κοινότητας για τον Αρχιεπίσκοπό της και της κοινής της δέσμευσης στην αποστολή της Αρχιεπισκοπής.

Φωτογραφίες: Αλέξιος Γεννάρης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.