Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Μόσχα: Πούτιν και Πατριάρχης Κύριλλος στην έκθεση «Χριστιανική Παράδοση. Οι Μέρες μας»

Στις 4 Νοεμβρίου 2026, Ημέρα Εθνικής Ενότητας, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος, μετά από την τελετή κατάθεσης λουλουδιών στο μνημείο των Κούζμα Μίνιν και Ντμίτρι Ποζάρσκι στην Κόκκινη Πλατεία, επισκέφθηκαν την έκθεση «Χριστιανική Παράδοση. Οι Μέρες μας» στην Κεντρική Εκθεσιακή Αίθουσα Μανέζ στη Μόσχα.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της 22ης εκκλησιαστικής-δημόσιας έκθεσης «Ορθόδοξη Ρωσία – για την Ημέρα Εθνικής Ενότητας», αφιερωμένης στην 80ή επέτειο από τη γέννηση του Πατριάρχη Κυρίλλου και είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη της σύγχρονης εκκλησιαστικής τέχνης στο πλαίσιο της αναβίωσης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις αρχές του 20ού και 21ου αιώνα.

Για τη δημιουργία της έκθεσης, προκηρύχθηκε πανελλαδικός διαγωνισμός, στον οποίο καλλιτέχνες από όλη τη χώρα υπέβαλαν πάνω από 3.000 έργα. Μετά τη διαδικασία επιλογής, η επιμελητική ομάδα επέλεξε 524 έργα 216 καλλιτεχνών. Μεταξύ αυτών ήταν 17 Λαϊκοί Καλλιτέχνες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 22 Τιμημένοι Καλλιτέχνες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 14 Ακαδημαϊκοί και 12 Αντεπιστέλλοντα Μέλη της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών.

Σε τέσσερις θεματικές αίθουσες — «Ιστορία της Πατρίδας», «Θεός και Άνθρωπος», «Διατηρώντας την Κληρονομιά» και «Ομορφιά Σώζοντας τον Κόσμο» — οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν ζωγραφική, γλυπτική, εικονογραφία, γραφικές τέχνες, κοσμήματα και εκκλησιαστικά κεντήματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.