Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

«Δημήτρια 2026» – 29η μέρα: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών Φιλόθεο

Αναστάσιμος Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή, το πρωί, 25 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου λαμβάνουν χώρα οι πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2026», της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιωμένος από το ιερατείο και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Ο Θεοφιλέστατος, στον εμπνευσμένο λόγο του, ανέλυσε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της θεραπείας του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών, επισημαίνοντας την ύπαρξη και το καταστροφικό έργο του διαβόλου, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Δεν έχει άλλο έργο παρά να διαβάλλει, να διαιρεί, να πανικοβάλλει και να δηλητηριάζει την ανθρωπότητα» και συνέχισε: «Η Αγία μας Εκκλησία δεν μας διδάσκει μία θεωρία για να τρομάξουμε, για να πανικοβληθούμε, αλλά μας διδάσκει μία πραγματικότητα, μία αλήθεια. Για να μάθουμε να παλεύουμε, να μάθουμε να αγωνιζόμαστε, να μάθουμε να σηκωνόμαστε αν έχουμε πέσει».

Για να κατανοήσει ο άνθρωπος ότι ο Θεός είναι ο αρχηγός της ζωής, χρειάζεται να αναγνωρίσει τη δύναμη της Αναστάσεως του Χριστού, η οποία, όπως ο Θεοφιλέστατος τόνισε: «Καταργεί τον θάνατο και αποδυναμώνει τον διάβολο. Αυτό είναι το έργο της Αναστάσεως. Αυτή είναι η νέα ελευθερία στην οποία περιερχόμεθα άπαντες μετά την Ανάσταση του Χριστού». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το χειρότερο από όλα είναι η μοναξιά, στην οποία ο άνθρωπος έχει περιέλθει γιατί δεν έχει αγάπη, δεν έχει συγχώρηση, δεν στήνει γέφυρες, δεν δίνει δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην εντολή του Χριστού προς τον θεραπευμένο δαιμονισμένο: «Γύρισε στο σπίτι σου και από δω και εμπρός να διηγείσαι σε όλους όσα εποίησέ σοι ο Θεός» και ευχήθηκε, μέσα από την προτροπή του προς τους πιστούς, «να διδάσκουμε και με τα λόγια μας, αλλά πολύ περισσότερο με τη ζωή μας και τα βιώματά μας, τι μας έχει προσφέρει και από τι μας έχει λυτρώσει ο Θεός».

Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με θερμές ευχαριστίες προς τον Θεοφιλέστατο από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Ματθαίο Χάλαρη, εκ μέρους των Ιερέων του Ναού, των Μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Συνεργατών Ποιμαντικού Έργου και του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η παρουσία σας, Θεοφιλέστατε, στον Ναό μας είναι ταυτόσημη με τη χαρά, διότι κάθε φορά που μας επισκέπτεστε νιώθουμε αυτή την πατρική αγάπη, αυτή την αφοπλιστική απλότητα, αυτή την εγκαρδιότητα». Κλείνοντας, ευχήθηκε ο Θεός να τον διατηρεί υγιή και μακροημερεύοντα και να οδηγεί συχνά τα βήματά του στο ιερό θυσιαστήριο της ενορίας.

Έψαλαν οι πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί του Ιερού Ναού υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών, κ. Γεωργίου Καμαριάρη και κ. Ευαγγέλου Ρόκκου.

Το απόγευμα, ώρα 6:30, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, προστάτου και εφόρου της ενορίας του ομωνύμου Δήμου Αθηνών, στο οποίο θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκιάθου κ. Ιωάννης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

''Δημήτρια 2026'' - 29η μέρα: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία - Θεοφιλέστατος Επίσκοπο Ρώγων κ. Φιλόθεος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.