Την παράδοση που είχε ξεκινήσει ο μακαριστός προκάτοχος του, Πατριάρχης Ηλίας Β’, με τις ομαδικές βαπτίσεις παιδιών συνεχίζει ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Σιώ Γ’ καθώς εχθές, Κυριακή των Αγίων Πάντων, 7 Ιουνίου, έλαβε χώρα η 73η κατά σειρά βάπτιση, ενώ ήταν η πρώτη στην οποία προεξήρχε ο ίδιος.
Η ομαδική βάπτιση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.
Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Σιώ, ανέφερε: “Αυτή η γιορτή συμπίπτει με το δικό μας μεγάλο γεγονός, τη σημερινή ομαδική βάπτιση. Σας συγχαίρω ειδικά για άλλη μια φορά αυτή την ημέρα για το βάπτισμα των παιδιών μας, των παιδιών σας, των βαφτισιμιών σας, και ευχαριστώ τον Κύριο σήμερα που μας δόθηκε η ευκαιρία, να συνεχίσουμε τα γενικά βαπτίσματα που καθιέρωσε η Αγιότητά του Ηλίας Β’, Καθολικός-Πατριάρχης όλης της Γεωργίας, τα οποία έχουν φέρει τόση χαρά και καλοσύνη στη χώρα μας και στον λαό μας“.
Σε άλλο σημείωσε: “Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτού του μεγάλου μυστηρίου; Με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, η ανθρώπινη ψυχή λούζεται και αγιάζεται αόρατα. Όταν βυθίζεται στην κολυμπήθρα, ο αμαρτωλός άνθρωπος, ο παλαιός άνθρωπος, πεθαίνει, και όταν βγαίνει από την κολυμπήθρα, είναι ένας νέος άνθρωπος, γεννημένος για μια θεοσεβή ζωή, καθαρισμένος, πλυμένος, γεννημένος από τον Χριστό. Όπως όλοι γεννιόμαστε σωματικά από τον Αδάμ, έτσι και στο βάπτισμα ο άνθρωπος γεννιέται πνευματικά από τον Ιησού Χριστό, ένα μυστήριο· κάθε είδους αμαρτία συγχωρείται, τόσο η προπατορική αμαρτία όσο και οι προσωπικές αμαρτίες, και ο ίδιος ο Κύριος εισέρχεται στην ψυχή του“.
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.