Με τις δέουσες τιμές υποδέχτηκε η Κύπρος το Άγιο Φως, το οποίο έφτασε στο νησί γύρω στις 17:00 του Μεγάλου Σαββάτου.
Πτήση της Aegean με αριθμό 4990 αναχώρησε από το Ελευθέριος Βενιζέλος στις 11:30 το πρωί με προορισμό το αεροδρόμιο Λάρνακας όπου αναμενόταν να προσγειωθεί στη 13:10.
Το αεροσκάφος της Aegean τύπου airbus 320 αναμενόταν να αναχωρήσει στις 14:10 από την Λάρνακα με προορισμό το Τελ Αβίβ και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Στο αεροσκάφος επιβιβάστηκαν τρεις ιερείς και μετέφεραν το Άγιο Φως στην Κύπρο.
Από το Τελ Αβίβ το αεροσκάφος της Aegean αναχώρησε στις 16:00 το απόγευμα και έφτασε Κύπρο στις 16:55. Λόγω αυξημένων μέτρων ασφαλείας το αεροσκάφος στάθμευσε σε χώρο του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας. Την Κυβέρνηση θα εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κώστας Φυτιρής.
Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τοποθετήθηβκε κόκκινο χαλί, όπου δεξιά και αριστερά θα στήθηκε αντιζυγία από στρατονόμους με την Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς να παιανίζει εμβατήρια.
Το Άγιο Φως θα παρέλαβε ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο μαζί με τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Κιτίου Αρχιμανδρίτη Στυλιανό ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον οικείο Μητροπολίτη Κιτίου, Νεκτάριο.
Στην συνέχεια, το Άγιο Φως, με συνοδεία Αστυνομίας, θα μεταφερθεί από τον Μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και θα παραδοθεί στον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο.
Μετά την Αρχιεπισκοπή τελικός προορισμός του Αγίου Φωτός θα είναι η εξαρχία του Πανάγιου Τάφου στην Λευκωσία.
Στο αεροδρόμιο έφτασαν και μοτοσικλετιστές οι οποίοι θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε όλες τις περιοχές της ελεύθερης Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.