Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Τιμήθηκε στην Ξάνθη η μνήμη του «Μαύρου Πάσχα των Θρακών»

Με σεβασμό και συγκίνηση τιμήθηκε η μνήμη του «Μαύρου Πάσχα των Θρακών» της 6ης Απριλίου 1914, ημέρα που σηματοδοτεί τις διώξεις και τον αφανισμό του Θρακικού Ελληνισμού από τους Οθωμανούς, με θύματα περίπου 250.000 αθώους Θράκες.

  • Γραφείο Ρεπορτάζ ope.gr

Οι εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, όπου τελέστηκε νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Λεωνίδας Βλασακούδης, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Εβριτών Ξάνθης, αναδεικνύοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της διατήρησης της συλλογικής ταυτότητας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Θρακικού Ελληνισμού, παρουσία εκπροσώπων των αρχών και φορέων της περιοχής.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πολυστύλου κ. Σωφρόνιος, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων και κήρυξε τον θείο λόγο, αποδίδοντας το πνευματικό νόημα της ημέρας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σε κλίμα σεβασμού, υπενθυμίζοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της απόδοσης τιμής στους προγόνους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.