Κάλεσμα προς τον ιερό κλήρο, τους άρχοντες και τους πιστούς να προσέλθουν για υποδεχθούν τους νέους τους Ποιμενάρχες απευθύνουν οι Ιερές Μητροπόλεις Κυδωνίας και Αποκορώνου και Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.
Όπως έχει ήδη γράψει το ope.gr, η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Τίτου θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το Σάββατο 28 Μαρτίου, ενώ η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ιωακείμ, την Κυριακή 29 Μαρτίου στο Σπήλι.
Πρόγραμμα Ενθρόνισης Μητροπολίτη Κυδωνίας Τίτου
Στην ανακοίνωση – την οποία υπογράφει ο Τοποτηρητής, Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος – σχετικά με την τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Τίτου, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου αναφέρει:
“Η Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου, με περίσσειαν χαράς, ανακοινώνει ότι εγγίζει η ευλογημένη ημέρα της ελεύσεως και εγκαταστάσεως – Ενθρονίσεως, του νέου Ποιμενάρχου Αυτής, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Τίτου. Η Ενθρόνισις θα λάβει χώραν το Σάββατον, 28 Μαρτίου 2026, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα:
11:00 Αποκόρωνας (Ίδρυμα Αγίας Σοφίας)
Υποδοχή του νέου Μητροπολίτου υπό του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη
12:15 Χανιά – Πλατεία Αγοράς
Υποδοχή του νέου Μητροπολίτου υπό του Δημάρχου Χανίων κ. Παναγιώτου Σημανδηράκη, του Ιερού Κλήρου, των τοπικών Αρχών και του πληρώματος της Εκκλησίας.
Λιτανευτική πομπή προς τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Εισοδίων της Θεοτόκου
12:45 Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου
Τελετή Ενθρονίσεως
Υποβολή σεβασμάτων.
Καλούνται ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και ο ευσεβής και φιλόθεος Λαός, όπως μετέχουν του εκκλησιαστικού και ιστορικού αυτού γεγονότος, υποδεχόμενοι τον νέον Ποιμενάρχην της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου. Να μοιραστούμε, όλοι μαζί, την μεγάλη αυτή πνευματική χαρά της Εκκλησίας μας, αναφωνόντας το ΑΞΙΟΣ και συνενώνοντας τις προσευχές μας διά τον νέον Επίσκοπον και Ποιμενάρχην σας κ. Τίτον, ώστε, όπως εκφωνούμε σε κάθε Θεία Λειτουργία, να ορθοτομεί τον λόγον της αλήθειας του Χριστού, γινόμενος φως και ελπίδα διά τον λαόν του Θεού, οδηγώντας το σκάφος της εν Κυδωνία και Αποκορώνι Εκκλησίας εις νομάς σωτηρίους”.

Πρόγραμμα Ενθρόνισης Μητροπολίτη Λάμπης Ιωακείμ
Στην ανακοίνωση – την οποία υπογράφει ο Τοποτηρητής, Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος – σχετικά με την τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Ιαωακείμ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου, η Ιερά Μητρόπολη Λάμπης αναφέρει:
ΩΡΑ 11.00 το πρωί: Αναχώρηση αυτοκινητοπομπής από την πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου, προς το Σπήλι, προπορευόμενου του οχήματος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, του Εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Νέου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων Ιωακείμ.
ΩΡΑ 12.30: Υποδοχή στην κεντρική πλατεία του Σπηλίου (Κεφαλόβρυση), από τον Κλήρο, τις Τοπικές Αρχές & Φορείς και του κόσμου της περιοχής. Απόδοση των προβλεπόμενων τιμών και άνοδος στην εξέδρα.
-Προσφώνηση από τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη,
-Αντιφώνηση-Πρώτος Χαιρετισμός από τον Νέο Μητροπολίτη,
-Μετάβαση σε πομπή στο Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου Σπηλίου
ΩΡΑ 1: Ακολουθία της Ενθρονίσως και ακολούθως Υποβολή Σεβασμάτων προς το Νέο Μητροπολίτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.