Categories: ΥΓΕΙΑ

Μπουρλά: Τα εμβόλια μπορεί να μην “πιάνουν” νέες μεταλλάξεις

«Δεν αποκλείεται στο μέλλον να εμφανιστεί παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία θα είναι «ανθεκτική» στα εμβόλια». Αυτό δήλωσε στο Fox News, ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εξετάζουν προσεκτικά την επικινδυνότητά της και ερευνούν για να δουν, αν αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας», δήλωσε ο Μπουρλά.

Μέχρι πρότινος δεν είχε εντοπιστεί, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί. Επίσης, πρόσθεσε ότι, εφόσον συμβεί, η παραγωγή μιας νέας έκδοσης του εμβολίου της για την καταπολέμησή της χρειάζεται τρεις μήνες από την ανακάλυψή της.

«Έχουμε δημιουργήσει μια φόρμουλα, όπου μέσα σε 95 ημέρες από την ημέρα που θα εντοπίσουμε μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο», συμπληρώνει.

«Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά προστατεύοντάς μας από σοβαρές ασθένειες και θανάτους, αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η επόμενη παραλλαγή που μπορεί να εμφανιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ανθεκτική στα εμβόλιά μας», δήλωσε η διευθύντρια τoυ Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ροσέλ Βαλέσκι.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

13 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

13 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

14 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

14 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

14 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

15 ώρες ago