ΥΓΕΙΑ

Καβούρι: Τεράστιος ο αγώνας για να σώσουν τον 6χρονο – Οι σοκαριστικές μαρτυρίες

Μοιραία ήταν η βουτιά για ένα 6χρονο αγόρι το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή από πνιγμό την Κυριακή το απόγευμα ενώ βρισκόταν με τους γονείς του στην παραλία Μεγάλο Καβούρι της Βουλιαγμένης.

Καβούρι: Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου όταν ο ανήλικος απομακρύνθηκε από τους γονείς του, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στο δάσος πίσω από την ακτή, και βούτηξε στη θάλασσα. Κάποια στιγμή, για άγνωστο λόγο, το παιδί βρέθηκε ανάποδα στο νερό χωρίς να κινείται και οι λουόμενοι άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Ο ναυαγοσώστης που επιτηρούσε στην παραλία κολύμπησε μέχρι το σημείο και με τη βοήθεια των λουόμενων έβγαλαν τον 6χρονο στη στεριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος ήταν μόνος του στη θάλασσα και οι γονείς του, Ρομά στην καταγωγή, δεν αντιλήφθηκαν τι συνέβη.

Τιτάνια προσπάθεια να επαναφέρουν τον 6χρονο

Όπως περιγράφει ο αδελφός του ναυαγοσώστη που εντόπισε τον άτυχο 6χρονο, το παιδί όταν βγήκε από το νερό είχε σχεδόν καταλήξει παρά τη μάχη που έδωσαν οι δύο γιατροί οι οποίοι έκαναν μπάνιο στην περιοχή και προσπάθησαν να το επαναφέρουν με απινιδωτή. Μάλιστα εκείνοι ήταν που κάλεσαν το ΕΚΑΒ μιας και οι γονείς, όπως και οι συγγενείς του 6χρονου δεν είχαν αντιληφθεί τι έχει συμβεί.

«Γύρω στις 6.10 το απόγευμα είδε τους λουόμενους να φωνάζουν για ένα παιδί στη θάλασσα. Κλήθηκε ο απογευματινός ναυαγοσώστης να συνδράμει για την ανάσυρση ενός παιδιού. Το ανέσυρε από τη θάλασσα. Ήταν αναίσθητο, έγινε αμέσως ότι ορίζεται από το πρωτόκολλο, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, μετά τοποθετήθηκε και ο απινιδωτής ο οποίος έδειξε ασυστολία καρδιάς που σημαίνει ότι το παιδί ήταν νεκρό.

Ήταν στην παραλία και δύο γιατροί οι οποίοι συνέδραμαν στο ναυαγοσώστη και μια νοσηλεύτρια. Δυστυχώς, παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες το παιδί δεν εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης», εξηγεί ο ναυαγοσώστης της πρωινής βάρδιας.

Αναμένεται νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 6χρονου

Οι δύο γονείς συνελήφθησαν με την κατηγορία της Έκθεσης Ανηλίκου σε Κίνδυνο ενώ αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 6χρονου προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Αυτή την ώρα, ο ναυαγοσώστης ο οποίος βρήκε το παιδί καταθέτει στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί προανάκριση για τον πνιγμό του ανήλικου.

hlektragr

Recent Posts

Έρχεται το γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Loutraki

  To Taste of Loutraki -The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή…

8 ώρες ago

Κορινθία: Παίζοντας «Τα μυστικά του Οφέλτη» για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

    H Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Κυριακή 19 Μαΐου…

8 ώρες ago

Ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη

Εξελίσσεται βάσει του σχεδιασμού της ΕΡΓΟΣΕ, η υλοποίηση του σημαντικού σιδηροδρομικού έργου της ηλεκτροκίνησης στη…

8 ώρες ago

Κόρινθος: Νεαρή γυναίκα δεν πρόλαβε και γέννησε σε προαύλιο νοσοκομείου

Ένα απίστευτο αλλά και συνάμα ευχάριστο γεγονός συνέβη στο νοσοκομείο της Κορίνθου το βράδυ του…

8 ώρες ago

19 Μαϊου 1919: 105 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής…

8 ώρες ago

Πύργος Κορινθίας: Την Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

Διεξάγονται την Κυριακή 19 Μαίου 2024, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται…

10 ώρες ago