ΥΓΕΙΑ

Θεοδωρίδου: Η σύσταση για την τέταρτη δόση αφορά στους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα

Σε αυξητική τροχιά τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας – Δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένη πρόταση για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης στην ηλικιακή ομάδα 30-59 ετών

Εν μέσω διχογνωμιών στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην έκτακτη ενημέρωση για τη δεύτερη αναμνηστική δόση επανέλαβε ότι η σύσταση για τη λήψη της αφορά στους 70 ετών και άνω και στους 60 και άνω με υποκείμενα νοσήματα όπως και στις ευπαθείς ομάδες.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε υπό κάποια πίεση, ίσως της επιδεινούμενης επιδημιολογικης εικόνας, τη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό στους πολίτες ηλικίας 30 έως 59 χρονων, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένη η πρόταση.

Είναι ενδεικτικό ότι ατύπως δινόταν η διευκρίνηση ότι για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν πρέπει να έχει συμπληρωθεί τετράμηνο από τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης. Καθώς επίσης ότι όσοι έχουν νοσήσει μετά την πρώτη αναμνηστική δόση, δεν θα λάβουν τη δεύτερη.
Στο μεταξύ, πισωγύρισμα στον περασμένο Απρίλιο έχει διαγράψει η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Οι ειδικοί επιμένουν στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης συστήνοντας στους ευάλωτους και ηλικιωμένους να κάνουν χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός και στους νεότερους να προστατεύουν τους μεγαλύτερους φορώντας μάσκα και πραγματοποιώντας τεστ όταν πρόκειται να τους συναντήσουν. Στην παρούσα φάση και με βάση την ελεγχόμενη εικόνα των νοσοκομείων τα μέλη της Επιτροπής δεν έχουν ανοίξει τη συζήτηση για το θέμα των τυχόν μέτρων για την πανδημία.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

15 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago