Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλος από την προκλητική δήλωση Δρίτσα – Στριμωγμένος ο Τσίπρας

Αποκαλυπτική για το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει είναι η συνειδητή επιλογή κάποιων στελεχών του να στοιχίζονται απόλυτα με την οργανωμένη τρομοκρατία, όπως έκανε χθες ο βουλευτής και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, Θοδωρής Δρίτσας.

Θεωρητικά εκ των «ήπιων» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δρίτσας μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά υποστήριξε -επί λέξει- ότι «με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη “17 Νοέμβρη”».

Η Λία Λάππα, η δημοσιογράφος που έκανε τη ραδιοφωνική συνέντευξη, άμεσα αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του κυνισμού της δήλωσης Δρίτσα επανήλθε, και τότε ο κ. Δρίτσας επέμεινε: «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη “17 Νοέμβρη”. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

«Δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη “17 Νοέμβρη” με τις δολοφονίες;», επέμεινε η κ. Λάππα και ο κ. Δρίτσας, απάντησε: «Ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».

«Εγώ μπορώ να καταλάβω ότι η δεξιά παράταξη έχει θύματα από τη δράση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Για κάποιους λόγους, τους οποίους ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της “17 Νοέμβρη”, είτε εκδότες είτε πολιτικά πρόσωπα είτε οτιδήποτε άλλο -αν και ο Μπακογιάννης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός-, ανήκαν σε αυτή την πολιτική παράταξη, επομένως μπορώ να καταλάβω ένα θυμό, μια αγανάκτηση. Αλλά δεν πρόκειται γι’ αυτό. Πρόκειται για μια πολιτική παράταξη, μια Πολιτεία, μια κυβέρνηση, ένα κράτος που δεν μπορεί να δρα εκδικητικά. Και εδώ δρα εκδικητικά και παράνομα», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Προκλήθηκε σάλος. Τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. το site της «Αυγής», αδυνατώντας να κρύψει την αμηχανία που επικρατούσε αναπαρήγαγε τη συνέντευξη Δρίτσα με τίτλο: «Η Ν.Δ. παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων»…

Η συνέντευξη Δρίτσα ήταν μέσα σε λίγα λεπτά σε όλο το Διαδίκτυο δείχνοντας ότι όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει ότι ο Κουφοντίνας είναι πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τελικά είναι πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα.

H N.Δ. σε ανακοίνωσή της, αφού επεσήμανε τη σιγή ιχθύος από τον Τσίπρα απέναντι στις ανεπίτρεπτες -όπως τις χαρακτήρισε- δηλώσεις Δρίτσα, τον κάλεσε να πάρει θέση και να πει «αν τις καταδικάζει ή αν συμφωνεί μαζί του».

Μόλις αντελήφθη το μέγεθος της γκάφας του, ο κ. Δρίτσας επιχείρησε να ανακαλέσει. «Είναι αυτονόητο» πως η αναφορά μου ότι “κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν”, αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, στους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του Κράτους Δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες», είπε. «Η τρομοκρατία απέτυχε, το Κράτος Δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική, λόγω χρόνου, διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη», συνέχισε και κατέληξε: «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δρίτσας διαμαρτύρεται για διαστρέβλωση των δηλώσεών του. Και τα χρόνια που ήταν υπουργός Ναυτιλίας, το ίδιο έκανε κάθε φορά που με τις δηλώσεις του δημιουργούσε πολιτικό ζήτημα…

Κυρίως, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ψαρεύουν» ψήφους στα θολά νερά και προσπαθούν να πείσουν ότι η τρομοκρατία έχει δήθεν ιδεολογικό υπόβαθρο. Κυρίως επειδή αδυνατούν να καταδικάσουν πολιτικά, με καθαρά λόγια, τις δολοφονίες που διέπραξαν οι τρομοκράτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Έρχεται το γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Loutraki

  To Taste of Loutraki -The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή…

8 ώρες ago

Κορινθία: Παίζοντας «Τα μυστικά του Οφέλτη» για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

    H Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Κυριακή 19 Μαΐου…

8 ώρες ago

Ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη

Εξελίσσεται βάσει του σχεδιασμού της ΕΡΓΟΣΕ, η υλοποίηση του σημαντικού σιδηροδρομικού έργου της ηλεκτροκίνησης στη…

8 ώρες ago

Κόρινθος: Νεαρή γυναίκα δεν πρόλαβε και γέννησε σε προαύλιο νοσοκομείου

Ένα απίστευτο αλλά και συνάμα ευχάριστο γεγονός συνέβη στο νοσοκομείο της Κορίνθου το βράδυ του…

8 ώρες ago

19 Μαϊου 1919: 105 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής…

8 ώρες ago

Πύργος Κορινθίας: Την Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

Διεξάγονται την Κυριακή 19 Μαίου 2024, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται…

10 ώρες ago